Gemeente Culemborg: europese gehandicaptenparkeerkaart aanvragen
Er zijn drie soorten kaarten:
- Bestuurderskaart: Als u lichamelijk beperkt bent maar wel zelfstandig een auto kunt besturen.
- Passagierskaart: Als u lichamelijk beperkt bent en niet zelfstandig een auto kunt besturen. U bent afhankelijk van een chauffeur.
- Instellingenkaart: Als u verblijft in een zorginstelling. De instelling kan een instellingenkaart krijgen.
U kunt ook een combinatie van een bestuurderskaart en een passagierskaart aanvragen. Bijvoorbeeld als u blijvend rolstoelgebonden bent.
- De parkeerkaart staat op naam van een persoon.
- De parkeerkaart staat niet op kenteken.
- U kunt de kaart voor elke auto gebruiken.
- De parkeerkaart is maximaal 5 jaar geldig.
Vraagt u een gehandicaptenparkeerkaart aan? Dan onderzoekt een medische instantie uw lichamelijke beperking. De gemeente bepaalt welke instantie.
Let op. U kunt alleen een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen als u in Nederland woont en bent ingeschreven bij een gemeente.
- uw geldige identiteitsbewijs
- een recente pasfoto
- uw pinpas
De aanvraag kent 3 fases:
Aanvraag
Uw ingevulde en ondertekende aanvraagformulier levert u in bij de afdeling Wmo.
Advies
De WMO-consulent stuurt uw aanvraag door naar een onafhankelijk adviesbureau. Een deskundige van dit bureau stelt een onderzoek in of de gevraagde voorziening medisch noodzakelijk is. Daarna brengt het onafhankelijke adviesbureau een indicatieadvies uit aan de gemeente. Bij een verlenging na 5 jaar is een nieuw medisch onderzoek niet altijd noodzakelijk. Bij een toekenning korter dan 5 jaar dan vindt er bij een verlenging opnieuw een medische keuring plaats.
Besluit
De Wmo-consulent brengt advies uit aan het college van B&W. Nadat het college een besluit heeft genomen, krijgt u daarover een bericht.
- De gehandicaptenparkeerkaart kost: € 97,45
- De gehandicaptenparkeerkaart inclusief medisch onderzoek kost: € 190,00
Binnen 8 weken na het indienen van de aanvraag ontvangt u bericht van burgemeester en wethouders. Dit bericht houdt in ofwel een besluit of een brief waarin is vermeld waarom de termijn wordt overschreden en op welke termijn u wel een besluit kunt verwachten.
Vragen over dit onderwerp?
Neem contact op met de gemeente Culemborg