Single Digital Gateway

Zakenpaspoort aanvragen in Nederland

Reist u veel voor zaken naar het buitenland en krijgt u veel visa in uw paspoort? Dan kunt u een zakenpaspoort aanvragen als u de Nederlandse nationaliteit heeft. Een zakenpaspoort heeft meer bladzijden en meer ruimte voor visa. 

U vraagt het zakenpaspoort aan in de gemeente waar u woont. Heeft u de Nederlandse nationaliteit, maar geen vaste woonplaats? Dan kunt u een zakenpaspoort aanvragen bij een grensgemeente. Dit kunt u bijvoorbeeld doen als u op bezoek bent in Nederland. 

Woont u in het buitenland, maar wilt u een Nederlands zakenpaspoort? Bekijk hoe u vanuit uw land een Nederlands paspoort kunt aanvragen.    

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Zakenpaspoort

Een zakenpaspoort is een gewoon paspoort, maar dan met het dubbele aantal bladen: 64 in plaats van 32. Dat is handig als u regelmatig reist (zakelijk of privé) en extra ruimte nodig heeft voor douanestempels en visa.

  • Al uw reisdocumenten: paspoort en/of identiteitskaart, geldig of niet geldig. Is uw reisdocument verlopen maar heeft u wel een geldig rijbewijs? Dan neemt u het rijbewijs ook mee!
  • Eén goed gelijkende pasfoto in kleur, die voldoet aan de pasfoto-eisen(externe link). Let op: de foto moet voldoende contrast hebben.  
  • Uw pinpas (voor uw en onze veiligheid, graag pinnen) of contant geld.

U vraagt het zakenpaspoort persoonlijk aan bij de gemeente waarin u woont. Maak een afspraak om een paspoort aan te vragen:

Mail: info@nieuwkoop.nl
Telefoon: +31 172 521100
Online: Online afspraak maken

U betaalt kosten voor de aanvraag van een zakenpaspoort.  Neem voor meer informatie contact op met de gemeente.

Na ongeveer een week haalt u het paspoort op bij de gemeente. U hebt 3 maanden de tijd om uw nieuwe paspoort op te halen.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Nieuwkoop

Bezoekadres

Teylersplein 1

2441LE Nieuwveen

Openingstijden
Maandag
8:30 - 17:00
Dinsdag
8:30 - 17:00
Woensdag
8:30 - 17:00
Donderdag
8:30 - 20:00
Vrijdag
8:30 - 13:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Laatst gecontroleerd op 14 november 2022