Single Digital Gateway

Zakenpaspoort aanvragen in Nederland

Reist u veel voor zaken naar het buitenland en krijgt u veel visa in uw paspoort? Dan kunt u een zakenpaspoort aanvragen als u de Nederlandse nationaliteit heeft. Een zakenpaspoort heeft meer bladzijden en meer ruimte voor visa. 

U vraagt het zakenpaspoort aan in de gemeente waar u woont. Heeft u de Nederlandse nationaliteit, maar geen vaste woonplaats? Dan kunt u een zakenpaspoort aanvragen bij een grensgemeente. Dit kunt u bijvoorbeeld doen als u op bezoek bent in Nederland. 

Woont u in het buitenland, maar wilt u een Nederlands zakenpaspoort? Bekijk hoe u vanuit uw land een Nederlands paspoort kunt aanvragen.    

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Zakenpaspoort aanvragen in Nederland

Kijk voor de meest volledige en actuele informatie op onze website: www.huizen.nl/paspoort-en-nederlandse-identiteitskaart.

Let op. U kunt het zakenpaspoort alleen aanvragen als u in Nederland woont en bent ingeschreven bij een gemeente.

U vraagt het zakenpaspoort persoonlijk aan bij de gemeente waarin u woont. Maak een afspraak om een paspoort aan te vragen via: +31 35 528 1911.

Spoedaanvraag

Als u uw paspoort snel nodig heeft, kunt u een spoedaanvraag doen. Als u het paspoort vóór 15.00 uur aanvraagt, dan kunt u het (meestal) na 2 werkdagen ophalen. Houd wel rekening met vertraging als u uw oude paspoort niet meer heeft.

  • Een zakenpaspoort kost: € 83,85 (2024)
  • Een spoedaanvraag kost: € 57,05 extra (2024)

U betaalt kosten voor de aanvraag van een zakenpaspoort.  Neem voor meer informatie contact op met de gemeente Huizen, via: +31 35 528 1911.

Na ongeveer een week haalt u het paspoort op bij de gemeente. U hebt 3 maanden de tijd om uw nieuwe paspoort op te halen. 

Hoelang geldig

Een zakenpaspoort is 10 jaar geldig.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Huizen

Laatst gecontroleerd op 14 november 2022