Single Digital Gateway

Zakenpaspoort aanvragen in Nederland

Reist u veel voor zaken naar het buitenland en krijgt u veel visa in uw paspoort? Dan kunt u een zakenpaspoort aanvragen als u de Nederlandse nationaliteit heeft. Een zakenpaspoort heeft meer bladzijden en meer ruimte voor visa. 

U vraagt het zakenpaspoort aan in de gemeente waar u woont. Heeft u de Nederlandse nationaliteit, maar geen vaste woonplaats? Dan kunt u een zakenpaspoort aanvragen bij een grensgemeente. Dit kunt u bijvoorbeeld doen als u op bezoek bent in Nederland. 

Woont u in het buitenland, maar wilt u een Nederlands zakenpaspoort? Bekijk hoe u vanuit uw land een Nederlands paspoort kunt aanvragen.    

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gemeente De Wolden: Zakenpaspoort aanvragen

Let op. U kunt het zakenpaspoort alleen aanvragen als u in Nederland woont en bent ingeschreven bij een gemeente.

U kunt een zakenpaspoort aanvragen bij de gemeentebalie. U betaalt bij het aanvragen (pinnen of contant). U kunt hiervoor online een afspraak maken.

U betaalt kosten voor de aanvraag van een zakenpaspoort. U betaalt ook kosten voor het laten bezorgen van uw paspoort. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente: +31528378200 of gemeente@dewolden.nl .

Na maximaal 6 werkdagen haalt u het paspoort op bij de gemeente. U hebt 3 maanden de tijd om uw nieuwe paspoort op te halen. U kunt uw paspoort ook laten bezorgen, thuis of op een ander adres.

Spoedaanvraag

Als u uw paspoort snel nodig heeft, kunt u een spoedaanvraag doen. Als u het paspoort vóór 13.30 uur aanvraagt, dan kunt u het de volgende werkdag ophalen. Houd wel rekening met vertraging als u uw oude paspoort niet meer heeft.

Hoelang geldig

Een zakenpaspoort is 10 jaar geldig.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente De Wolden

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921GD Zuidwolde

Openingstijden
Maandag
8:30 - 13:30
Dinsdag
8:30 - 13:30
Woensdag
8:30 - 16:00
18:00 - 20:00
Donderdag
8:30 - 13:30
Vrijdag
8:30 - 13:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Laatst gecontroleerd op 14 november 2022