Single Digital Gateway

Gemeente Hoogeveen: verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen

Let op. U kunt de verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) alleen aanvragen als u staat ingeschreven bij een Nederlandse gemeente.

  • Volledig ingevuld aanvraagformulier VOG
  • Uw geldige identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)

U krijgt een formulier van uw werkgever of andere organisatie of kunt het zelf downloaden. Lever dit formulier in bij de gemeentebalie: Raadhuisplein 24, Hoogeveen. Maak hiervoor online een afspraak. U betaalt bij het aanvragen (pinnen of contant) of online met iDeal. 

Online aanvragen

U kunt alleen online een VOG aanvragen als de aanvraag is klaargezet door uw werkgever of andere organisatie. De werkgever heeft al een gedeelte ingevuld en ondertekend. U krijgt een e-mail met een link naar het aanvraagformulier. U hebt hiervoor uw DigiD nodig.

Niet in BRP

Staat u niet ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP)? Dan stuurt u het aanvraagformulier naar Justis. Bijvoorbeeld als u tijdelijk in Nederland werkt of in het buitenland woont.

VOG Jeugdhulp PGB

Wilt u hulp geven aan een kind vanuit een persoonsgebonden budget (PGB) en ziet de gemeente u niet als professional? Dan hebt u een VOG Jeugdhulp PGB nodig. U kunt deze ook aanvragen bij de gemeente.

U betaalt kosten voor de aanvraag van een VOG.  Neem voor meer informatie contact op met de gemeente: +31528291911 of info@hoogeveen.nl .

Het ministerie van Veiligheid en Justitie beoordeelt uw aanvraag. Binnen 8 weken stuurt Dienst Justis u de VOG per post. U krijgt een brief als het ministerie uw aanvraag afwijst.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Hoogeveen

Bezoekadres

Raadhuisplein 24

7901BW Hoogeveen

Openingstijden
Maandag
9:00 - 17:00
Dinsdag
9:00 - 17:00
Woensdag
9:00 - 17:00
Donderdag
9:00 - 20:00
Vrijdag
9:00 - 13:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Laatst gecontroleerd op 3 december 2022