Single Digital Gateway

Toeristenbelasting betalen

Overnacht u in een hotel? Of gaat u met de boot naar een eiland aan de Nederlandse kust? Dan moet u mogelijk toeristenbelasting betalen. 

Gemeenten mogen zelf bepalen of ze toeristenbelasting vragen. Deze belasting leggen ze bijvoorbeeld op aan hoteleigenaren. Sommige hotels nemen de belasting mee in de prijs van hotelkamers. Wilt u weten hoe hoog de toeristenbelasting is in een gemeente? Dan kunt u contact opnemen met die gemeente.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Toeristenbelasting betalen

Overnacht u in een hotel of bed & breakfast in een gemeente waar u niet woont? Dan betaalt u toeristenbelasting. Deze belasting is inbegrepen in de prijs van de overnachting. U betaalt deze dus automatisch.

Nachttoeristenbelasting

Biedt u betaalde overnachtingen aan in een hotel, een B&B, of via particuliere verhuur? Dan bedraagt de toeristenbelasting € 2,70 per persoon per nacht. Voor een overnachting in een tent, camper, of caravan bedraagt de toeristenbelasting € 1,90 per persoon per nacht.

Watertoeristenbelasting

De toeristenbelasting voor het verblijf op een boot of schip bedraagt € 1,90 per persoon per dag. Dit geldt ook voor bezoekers die korter dan een dag verblijven.

U kunt een bezwaarschrift indienen via de digitale belastingbalie.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Hoorn

Laatst gecontroleerd op 22 september 2022