Single Digital Gateway

Gemeente Kapelle: studietoeslag voor studenten met een beperking aanvragen

Let op. U kunt alleen individuele studietoeslag aanvragen als u in Nederland woont en bent ingeschreven bij een gemeente.

De volgende voorwaarden gelden:

  • U bent ingeschreven bij de gemeente Kapelle.
  • U krijgt geen Wajong-uitkering.
  • U krijgt Studiefinanciering (WSF) of een bijdrage op grond van de Wet-tegemoetkoming-onderwijsbijdrage-en-schoolkosten (WTOS).
  • U bent door een ziekte of gebrek structureel niet in staat om naast uw studie inkomsten te verdienen. U kunt dit laten zien door een recent medisch rapport van een erkend keuringsarts. Hieruit blijkt dat u door uw handicap beperkte capaciteit hebt. Het rapport mag niet ouder zijn dan 2 jaar.  Heeft u dit rapport niet? Dan beoordeelt de gemeente of u op grond van de verordening loonkostensubsidie tot de doelgroep behoort. U verleent medewerking aan het onderzoek dat daar eventueel voor nodig is.

Wilt u de studietoeslag aanvragen of meer weten over de studietoeslag? Bel dan met het klantcontactcentrum op telefoonnummer 0113 239 100.

Voor elk nieuw schooljaar moet u opnieuw studietoeslag aanvragen.

Bedragen studietoeslag

De hoogte van de studietoeslag hangt af van uw leeftijd.  Kijk op de website van GR de Bevelanden voor de wettelijke bedragen per maand.

Binnen 8 weken na uw aanvraag krijgt u een brief met de uitslag. Is de aanvraag niet compleet of kost het onderzoek meer tijd? Dan kan de afhandeling langer dan 8 weken duren.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Kapelle

Bezoekadres

M.A. de Ruijterlaan 2

4461GE Goes

Openingstijden
Maandag
8.30 - 17.00
Dinsdag
8.30 -17.00
Woensdag
8.30 - 17.00
Donderdag
8.30 - 17.00
Vrijdag
8.30 - 12.30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Alleen op afspraak

Laatst gecontroleerd op 20 oktober 2022