Single Digital Gateway

Rioolheffing betalen

U betaalt rioolheffing via de gemeentelijke belastingen voor uw afval- en regenwater dat in het riool terechtkomt. Hiermee betaalt de gemeente het onderhoud en vervanging van het riool. Sommige gemeenten noemen de rioolheffing ook wel rioolbelasting. 

Gemeenten berekenen de rioolheffing op verschillende manieren. Sommige bepalen de rioolheffing bijvoorbeeld op basis van de waarde van het huis. Andere op basis van het drinkwaterverbruik. Wilt u weten hoe de gemeente de rioolheffing voor u berekent? Neem dan contact op met uw gemeente.  

Rioolheffing betaalt u via de gemeentelijke belastingaanslag. Meestal ontvangt u deze aanslag in de eerste helft van februari. 

Kunt u de gemeentelijke belastingen niet betalen? Vraag dan uw gemeente om kwijtschelding.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gemeente Woensdrecht: Rioolheffing betalen

Voor onderhoud en vervanging van het riool betaalt ieder bedrijf en huishouden rioolbelasting: de rioolheffing(en). De gemeenteraad bepaalt jaarlijks de hoogte van de rioolheffing welke in gemeente Woensdrecht is gerelateerd aan het drinkwaterverbruik. Hierbij is onderscheid is gemaakt tussen ‘kleinverbruikers’ die tot 500 m³  drinkwater verbruiken en ‘grootverbruikers’ die meer dan 500 m³ verbruiken.

De tarieven zijn opgenomen in de jaarlijkse verordening rioolheffing.

De hoogte van de rioolheffing is vastgesteld in de verordening rioolheffing.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Woensdrecht

Laatst gecontroleerd op 20 september 2022