Single Digital Gateway

Rioolheffing betalen

U betaalt rioolheffing via de gemeentelijke belastingen voor uw afval- en regenwater dat in het riool terechtkomt. Hiermee betaalt de gemeente het onderhoud en vervanging van het riool. Sommige gemeenten noemen de rioolheffing ook wel rioolbelasting. 

Gemeenten berekenen de rioolheffing op verschillende manieren. Sommige bepalen de rioolheffing bijvoorbeeld op basis van de waarde van het huis. Andere op basis van het drinkwaterverbruik. Wilt u weten hoe de gemeente de rioolheffing voor u berekent? Neem dan contact op met uw gemeente.  

Rioolheffing betaalt u via de gemeentelijke belastingaanslag. Meestal ontvangt u deze aanslag in de eerste helft van februari. 

Kunt u de gemeentelijke belastingen niet betalen? Vraag dan uw gemeente om kwijtschelding.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gemeente Venlo: Rioolheffing betalen

Let op. U hoeft alleen rioolheffing te betalen als u in Nederland woont en bent ingeschreven bij een gemeente. 

Bij het vaststellen van de rioolheffing maakt de gemeente geen onderscheid tussen de eigenaar en de gebruiker. Er wordt gelet op hoeveel water u per jaar verbruikt. U betaalt een vast bedrag voor het gebruik van het riool op uw perceel. Vanaf 1.001 m3 water betaalt u extra een bedrag per m3 water dat u gebruikt.

Betalen

U krijgt een brief van Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW)  met daarin de hoogte van de rioolheffing. In de brief staat hoe u moet betalen. En voor welke datum dit moet. 

Betaal op tijd

Betaal op tijd om te voorkomen dat u extra moet betalen.

Kwijtschelding

U kunt vragen aan Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW) of u (een deel van) de heffing niet hoeft te betalen. Dit heet kwijtschelding.

Bent u het niet eens met de rioolheffing? U kunt bezwaar maken bij Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW).

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Venlo

Bezoekadres

Kerkeveldlaan 2

6042JX Roermond

Openingstijden
Maandag
9.00 - 17.00
Dinsdag
9.00 - 17.00
Woensdag
9.00 - 17.00
Donderdag
9.00 - 17.00
Vrijdag
9.00 - 17.00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Wij werken op afspraak. Maak een afspraak via +31 88 84 20 420

Laatst gecontroleerd op 20 september 2022