Single Digital Gateway

Rioolheffing betalen

U betaalt rioolheffing via de gemeentelijke belastingen voor uw afval- en regenwater dat in het riool terechtkomt. Hiermee betaalt de gemeente het onderhoud en vervanging van het riool. Sommige gemeenten noemen de rioolheffing ook wel rioolbelasting. 

Gemeenten berekenen de rioolheffing op verschillende manieren. Sommige bepalen de rioolheffing bijvoorbeeld op basis van de waarde van het huis. Andere op basis van het drinkwaterverbruik. Wilt u weten hoe de gemeente de rioolheffing voor u berekent? Neem dan contact op met uw gemeente.  

Rioolheffing betaalt u via de gemeentelijke belastingaanslag. Meestal ontvangt u deze aanslag in de eerste helft van februari. 

Kunt u de gemeentelijke belastingen niet betalen? Vraag dan uw gemeente om kwijtschelding.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gemeente Oost Gelre: Rioolheffing betalen

Let op. U hoeft alleen rioolheffing te betalen als u in Nederland woont en bent ingeschreven bij een gemeente. 

Optie 1

Bij het vaststellen van de rioolheffing maakt de gemeente onderscheid tussen een gebruiker en de eigenaar van de woning. De rioolheffing bestaat dus uit een eigenarendeel en een gebruikersdeel. Er gelden 2 riooltarieven.

Optie 2

Bij het vaststellen van de rioolheffing maakt de gemeente onderscheid tussen een gebruiker en de eigenaar van de woning. De rioolheffing bestaat dus uit een eigenarendeel en een gebruikersdeel. Daarnaast is er een tarief voor ongebouwde objecten en objecten zoals losstaande garageboxen. Er gelden 3 riooltarieven.

Optie 3

Bij het vaststellen van de rioolheffing maakt de gemeente onderscheid tussen de eigenaar van de woning en een grootgebruiker. Gebruikers die meer dan 301 m3 water gebruiken op jaarbasis, betalen een gebruikersdeel. Er gelden 2 riooltarieven.

Optie 4

Bij het vaststellen van de rioolheffing maakt de gemeente geen onderscheid tussen de eigenaar en de gebruiker. Er wordt gelet op hoeveel water u per jaar verbruikt. Er geldt 1 riooltarief.

U betaalt kosten voor de rioolheffing.  Neem voor meer informatie contact op met de gemeente.

Bent u het niet eens met de rioolheffing? U kunt bezwaar maken.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Oost Gelre

Laatst gecontroleerd op 20 september 2022