Single Digital Gateway

Rioolheffing betalen

U betaalt rioolheffing via de gemeentelijke belastingen voor uw afval- en regenwater dat in het riool terechtkomt. Hiermee betaalt de gemeente het onderhoud en vervanging van het riool. Sommige gemeenten noemen de rioolheffing ook wel rioolbelasting. 

Gemeenten berekenen de rioolheffing op verschillende manieren. Sommige bepalen de rioolheffing bijvoorbeeld op basis van de waarde van het huis. Andere op basis van het drinkwaterverbruik. Wilt u weten hoe de gemeente de rioolheffing voor u berekent? Neem dan contact op met uw gemeente.  

Rioolheffing betaalt u via de gemeentelijke belastingaanslag. Meestal ontvangt u deze aanslag in de eerste helft van februari. 

Kunt u de gemeentelijke belastingen niet betalen? Vraag dan uw gemeente om kwijtschelding.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Rioolheffing

Rioolheffing is een belasting voor huishoudens en bedrijven die water direct of indirect op de gemeentelijke riolering afvoeren.

Wie betaalt rioolheffing?

Iedere gebruiker van een eigendom betaalt rioolheffing. Het maakt niet uit hoeveel afvalwater wordt afgevoerd. Er zijn woningen en (tuinbouw)bedrijven in het buitengebied die geen aansluiting op de gemeentelijke riolering hebben. Deze zijn bij de gemeente bekend en ontvangen geen aanslag rioolheffing. 

Hoewel deze informatie met zorg is samengesteld, kunnen hieraan geen rechten worden ontleend.

De tarieven voor 2024 zijn:

  • Woning: € 225,12
  • Niet-woning: € 225,12

Ik woon niet meer in de gemeente Midden-Delfland. Hoef ik nu niet te betalen?

Nee, u betaalt over de periode die u in Midden-Delfland gewoond heeft. Als u in de loop van het jaar verhuist naar een andere gemeente, dan wordt de aanslag die u in het begin van het belastingjaar heeft ontvangen verminderd. De gemeente gaat hierbij uit van de gegevens van de basisregistratie personen (BRP). Belangrijk is wel dat u zich op tijd inschrijft bij uw nieuwe gemeente.

Mijn bedrijf is niet meer gevestigd in de gemeente Midden-Delfland. Hoef ik nu niet te betalen?

Nee, maar u moet wel zelf vragen om vermindering van de rioolheffing. Schrijf daarvoor een korte brief en voeg stukken toe waaruit blijkt dat uw bedrijf niet meer gevestigd is op het adres waarvoor u rioolheffing moet betalen.

U kunt dit sturen naar:
Gemeente Midden-Delfland
team Belastingen
Postbus 1
2636 ZG Schipluiden

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Midden-Delfland

Bezoekadres

Anna van Raesfeltstraat 37

2636HX Schipluiden

Openingstijden
Maandag
08:30 -17:00
Dinsdag
08:30 -17:00
Woensdag
08:30 -17:00
Donderdag
08:30 -17:00
Vrijdag
08:30 -17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Laatst gecontroleerd op 20 september 2022