Single Digital Gateway

Gemeente Dordrecht: rioolheffing betalen

Voor het verwerken van hemel- en grondwater en het onderhoud van het riool betaalt u belasting. U krijgt hiervoor een aanslag als u in de gemeente woont of er een bedrijf heeft.  Ook als uw pand niet direct op het riool is aangesloten. Dit heet rioolheffing.

U ontvangt meestal eind februari een aanslag via mijn.overheid.nl of via de post. U kunt uw aanslag ook online bekijken in de Digitale Belastingbalie.

Huurders

Verhuist u naar een andere gemeente, dan betaalt u rioolheffing aan de gemeente Dordrecht tot en met de maand waarin u verhuist. U krijgt het teveel betaalde geld terug.

Eigenaren

Als u op 1 januari van het belastingjaar eigenaar bent van een woning of (bedrijfs)pand, dan betaalt u rioolheffing voor dat hele jaar. Ook als u uw pand heeft verkocht. De situatie per 1 januari geldt dus voor het hele jaar. U kunt de rioolheffing (deels) verrekenen met de koper. Deze verrekening moet plaatsvinden bij de notaris tijdens de eigendomsoverdracht. Dit regelt u zelf.

Als u een woning of ander pand huurt, betaalt u minder dan als u eigenaar bent. Huurders betalen het gebruikersdeel. Eigenaren het eigendomsdeel. Bent u zowel eigenaar als gebruiker van het pand, dan betaalt u beide.

Kijk voor meer informatie op onze website.

Bent u het niet eens met de rioolheffing? Dan kunt u bezwaar maken. Kijk voor meer informatie op onze website.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Dordrecht

Laatst gecontroleerd op 8 december 2022