Single Digital Gateway

Rijbewijs aanvragen in Nederland

Bent u geslaagd voor uw rijexamen? Dan kunt u uw rijbewijs aanvragen bij uw gemeente. U mag een voertuig pas besturen als u het rijbewijs heeft opgehaald.

Tot uw 18e verjaardag mag u alleen autorijden onder begeleiding van een coach. Wilt u als 17-jarige een rijbewijs aanvragen? Dan kiest u eerst maximaal 5 coaches die u begeleiden.  

Heeft u de coaches gekozen? Dan moet u de begeleiderspas aanvragen. De begeleiderspas heeft u nodig voor de aanvraag van uw rijbewijs. Op een begeleiderspas staan de namen van door u gekozen coaches.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gemeente Wageningen: Rijbewijs aanvragen

U vraagt een rijbewijs persoonlijk aan in het stadhuis. Maak hiervoor eerst online een afspraak bij de balie Publiekszaken. U betaalt bij de aanvraag. Na 5 werkdagen kunt u het rijbewijs zelf ophalen. Hiervoor heeft u geen afspraak nodig. Een rijbewijs is meestal 10 jaar geldig. Soms is dat korter, bijvoorbeeld wanneer u een lichamelijke beperking heeft.

Het is ook mogelijk uw rijbewijs online te verlengen of uit te breiden via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Dit is een extra mogelijkheid. U hoeft dan geen afspraak te maken bij het stadhuis.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Wageningen

Bezoekadres

Markt 22

6700AA Wageningen

Openingstijden
Maandag
8.30 - 17.00
Dinsdag
8.30 - 17.00
Woensdag
8.30 - 17.00
Donderdag
8.30 - 17.00
Vrijdag
8.30 - 19.00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

U kunt publiekszaken alleen op afspraak bezoeken. Maak een afspraak op https://afspraak.wageningen.nl of bel 0313174929