Single Digital Gateway

Paspoort aanvragen of verlengen in Nederland

Wilt u uw paspoort aanvragen of verlengen? Dan maakt het uit welke nationaliteit u heeft. En waar u woont.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Paspoort of identiteitskaart aanvragen

Let op. U kunt alleen een paspoort/identiteitskaart aanvragen of verlengen als u in Nederland woont en bent ingeschreven bij een gemeente.

Heeft u de Nederlandse nationaliteit, maar geen vaste woonplaats in Nederland? Dan kunt u een paspoort aanvragen of verlengen bij een grensgemeente.

U vraagt een paspoort persoonlijk aan bij de gemeente waarin u woont. Maak een afspraak om een paspoort/identiteitskaart aan te vragen.

 Maak een afspraak

U betaalt kosten voor de aanvraag van een paspoort.  Neem voor meer informatie contact op met de gemeente via telefoonnummer +31 10 800 40 00.

Na ongeveer een week haalt u zelf het paspoort of identiteitskaart af bij de gemeente. Dit geldt ook voor kinderen tot 18 jaar. U hoort bij uw aanvraag meer informatie over het afhalen van uw paspoort of identiteitskaart.

U heeft 3 maanden de tijd om uw nieuwe paspoort ofidentiteitskaart op te halen.

Paspoort of identiteitskaart sneller nodig?

  • Als u uw paspoort of identiteitskaart snel nodig heeft, doe dan een spoedaanvraag. Als u het paspoort of identiteitskaart vóór 14.00 uur aanvraagt, dan kunt u het de volgende werkdag ophalen. Houd wel rekening met enige vertraging als u uw oude paspoort niet meer heeft.
  • Als u het paspoort of identiteitskaart vandaag al nodig heeft, neem dan contact op met de Marechaussee voor een noodpaspoort.

Hoelang geldig?

  • Een paspoort of identiteitskaart voor volwassenen is 10 jaar geldig. 
  • Een paspoort of identiteitskaart voor kinderen tot 18 jaar is 5 jaar geldig.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Lansingerland