Single Digital Gateway

Parkeervergunning aanvragen

Woont u in een gebied waar u moet betalen om te parkeren? Dan kunt u een parkeervergunning voor bewoners aanvragen bij de gemeente. Met deze parkeervergunning hoeft u niet steeds te betalen bij de parkeerautomaat.

De parkeervergunning staat op kenteken. Heeft u meer dan 1 auto of ander voertuig? Dan moet u voor elk een eigen parkeervergunning aanvragen.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gemeente Zaanstad: Parkeervergunning aanvragen

Per adres komen bewoners mogelijk in aanmerking voor maximaal twee bewonersvergunningen. Er worden bewonersvergunningen uitgegeven voor de volgende gebieden in Zaandam:

  • Oud West
  • Russische buurt
  • Nieuw West
  • Spoorstrook

Let op: soms komen niet alle straten/ huisnummers in bovenstaande gebieden in aanmerking voor een parkeervergunning. Bijvoorbeeld omdat u de mogelijkheid heeft om op eigen terrein te kunnen parkeren. Of omdat in de omgevingsvergunning is vastgelegd dat er voor dat adres geen parkeervergunning wordt afgegeven.

Voor straten en pleinen met betaald parkeren buiten deze gebieden worden geen vergunningen verstrekt.

U kunt een aanvraag indienen via onderstaande link. Ook voor het wijzigen van uw kenteken of het beëindigen van uw vergunning kunt u gebruik maken van onderstaande link. U ontvangt een digitale parkeervergunning.

online parkeervergunning aanvragen, wijzigen of beëindigen

Mantelzorg parkeervergunning

Ontvangt u mantelzorg en u kunt dit aantonen met een indicatie van het Sociaal Wijkteam, dan kunt u voor uw mantelzorger een parkeervergunning aanvragen. Hiermee kan uw mantelzorger parkeren in de buurt van uw woning.

Bewonersvergunningen kosten:

  • per maand of gedeelte van een maand € 9,15 / per jaar € 109,80

Mantelzorgparkeervergunning kosten:

  • gratis

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Zaanstad

Laatst gecontroleerd op 22 september 2022