Single Digital Gateway

Parkeervergunning aanvragen

Woont u in een gebied waar u moet betalen om te parkeren? Dan kunt u een parkeervergunning voor bewoners aanvragen bij de gemeente. Met deze parkeervergunning hoeft u niet steeds te betalen bij de parkeerautomaat.

De parkeervergunning staat op kenteken. Heeft u meer dan 1 auto of ander voertuig? Dan moet u voor elk een eigen parkeervergunning aanvragen.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gemeente 's-Hertogenbosch: Parkeervergunning aanvragen

Een parkeervergunning is bedoeld voor bewoners of bedrijven die in een gereguleerd gebied wonen of gevestigd zijn. Er zijn voorwaarden waaraan u moet voldoen. Komt u niet in aanmerking voor een parkeervergunning dan is een parkeerabonnement in een van onze parkeergarages mogelijk een oplossing.

Parkeervergunning aanvragen als bewoner

U kunt via het digitale loket een parkeervergunning aanvragen. Het vestigingsadres bepaalt uw mogelijkheden. U kunt alleen de parkeerproducten uit uw wijk aanvragen. Aanvragen voor een parkeervergunning worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Wij proberen om binnen 3 werkdagen uw aanvraag te verwerken. De parkeervergunning is pas geldig vanaf het moment dat uw betaling is verwerkt en uw parkeervergunning de status geldig heeft in het digitale loket. U kunt betalen met iDeal of factuur. 

Parkeervergunning aanvragen als bedrijf/ondernemer

Vraag digitaal een inlogcode aan. Na ontvangst van de inlogcode of resetcode en de handleiding kunt u inloggen om uw parkeervergunning aan te vragen. Het vestigingsadres bepaalt uw mogelijkheden. U kunt dus alleen de parkeerproducten uit uw wijk aanvragen. Aanvragen voor een parkeervergunning worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Wij proberen om binnen 3 werkdagen uw aanvraag te verwerken. De parkeervergunning is pas geldig vanaf het moment dat uw betaling is verwerkt en uw parkeervergunning de status geldig heeft in het digitale loket. U kunt betalen met iDeal of factuur.

Bent u aannemer? En werkt u aan een klus of project in een gebied met betaald parkeren?  Dan kunt u een tijdelijke parkeervergunning (TPO) voor aannemers (met KvK-nummer) aanvragen in het digitale loket. Hiermee kunt u parkeren op de betaald parkeerplaatsen in de parkeersector van uw opdracht. U kunt maximaal 10 kentekens toevoegen aan één parkeervergunning. Maar er kan maar een kenteken geactiveerd zijn. 

Aantal kentekens

De parkeervergunning is op kenteken. U ontvangt geen papieren vignet. U kunt maximaal 10 kentekens (bedrijven) en 3 kenteken (bewoners) toevoegen aan één parkeervergunning. Er kan maar één kenteken geactiveerd zijn. Het activeren van een kenteken betekent dat u met dit voertuig gebruik mag maken van de parkeervergunning.

Voorwaarden

Om een parkeervergunning aan te vragen moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Het kentekenbewijs van uw voertuig staat op uw naam. Of u maakt gebruik van een leaseauto.
  • U woont in Nederland en staat ingeschreven in de gemeente waar u de parkeervergunning wilt aanvragen.
  • Bent u niet bent ingeschreven in de gemeente? Dan moet u wel aantonen dat u in die gemeente woont en werkt.
  • Uw voertuig moet voldoen aan de milieueisen.

Aanvragen

U kunt een parkeervergunning online aanvragen via  het digitale loket . Hiervoor logt u in met uw DigiD.

Ondernemers vragen eerst digitaal een inlogcode aan, daarmee kan in het digitale loket worden ingelogd.

U betaalt kosten voor de aanvraag van een parkeervergunning.  Neem hiervoor contact op met de gemeente 's-Hertogenbosch via telefoon of Whatsapp +31 73 615 51 55 of of stuur een e-mail via het digitale contactformulier.

Verleng uw parkeerproduct

Verleng uw parkeerproduct op tijd. Bij niet tijdig verlengen verloopt uw parkeerproduct en is deze beëindigd.  Als u uw parkeerproduct laat verlopen/beëindigen kunt u opnieuw een parkeerproduct aanvragen. Uw aanvraag wordt opnieuw getoetst. Als er voor de wijk waarin u woont een wachtlijst geldt wordt u hierop geplaatst.  

Gaat u verhuizen?

Een parkeervergunning is niet overdraagbaar en kan niet naar een nieuw adres worden meegenomen. U hebt geen recht meer op de huidige parkeervergunning vanaf de dag dat u ingeschreven bent op uw nieuwe adres. Op het moment dat u bent ingeschreven op het nieuwe adres kunt u via het digitaal loket een nieuwe parkeervergunning aanvragen. 

Bent u nog niet ingeschreven op uw nieuwe adres, maar wilt u tijdens de verbouwing/verhuizing alvast gebruik maken van de bezoekersregeling? U kunt vanaf één maand voor de verhuisdatum een e-mail sturen naar stadstoezicht@s-hertogenbosch.nl met uw verhuisbevestiging.

Meer informatie

Neem voor de voorwaarden, kosten en het aanvragen een parkeervergunning contact op met de gemeente 's-Hertogenbosch via telefoon of Whatsapp +31 73 615 51 55 of stuur een e-mail via het digitale contactformulier.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente 's-Hertogenbosch

Bezoekadres

Wolvenhoek 1

5211HH 's-Hertogenbosch

Openingstijden
Maandag
08.30 - 17.00
Dinsdag
08.30 - 17.00
Woensdag
08.30 - 17.00
Donderdag
08.30 - 20.00
Vrijdag
08.30 - 17.00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Wij werken uitsluitend op afspraak.

Laatst gecontroleerd op 22 september 2022