Single Digital Gateway

Parkeerbelasting betalen

Parkeren met uw auto of ander voertuig is niet overal en altijd gratis. Op sommige plekken moet u een kaartje kopen. Daarmee betaalt u parkeerbelasting. U krijgt een naheffing als u de parkeerbelasting niet betaalt. Dit heet een parkeerbon. Bent u het niet eens met de parkeerbon? Dan kunt u bezwaar maken bij de gemeente.

Soms is het niet duidelijk dat u de parkeerbelasting heeft betaald. Bijvoorbeeld als:

  • parkeerwachten geen kaartje onder uw voorruit zien; 
  • de termijn op het kaartje voorbij is; 
  • u de parkeerbelasting niet betaald heeft met een parkeerapp; 
  • u het kenteken van de auto niet geregistreerd heeft.

U krijgt dan het verzoek om de parkeerbelasting toch nog te betalen. Bij dit verzoek komen extra kosten bovenop de parkeerkosten.

Bent u het niet eens met de parkeerbon? En wilt u bezwaar maken? Neem dan contact op met de gemeente waar u de parkeerbon heeft gekregen. De gemeente informeert u dan over de voorwaarden.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Parkeerbelasting betalen

U krijgt een parkeerbon als u bij de parkeerautomaat niet of te weinig betaalt, geen kenteken heeft aangemeld of geen geldige vergunning heeft.

Kosten

De kosten voor een parkeerbon zijn afhankelijk van waar u parkeert. Verder betaalt u kosten voor het niet of te weinig betalen van parkeergeld. 

Betalen

U krijgt de parkeerbon per post, van ParkeerService Zeist. Op de parkeerbon staat hoe u kunt betalen. Betalen vóórdat u de parkeerbon ontvangt, is op dit moment nog niet mogelijk.

Betaaltermijn

U moet de parkeerbon binnen 28 dagen betalen. Doet u dat niet, dan moet u ook aanmaningskosten betalen. Betaalt u na de aanmaning nog niet, dan schakelt ParkeerService Zeist een deurwaarder in. De kosten van de deurwaarder moet u ook betalen.

Binnen enkele weken ontvangt u de parkeerbon per post. Pas dan kunt u de parkeerbon betalen.

Bent u het niet eens met de parkeerbon? Op de website van ParkeerService Zeist staat hoe u bezwaar kunt maken.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Zeist

Laatst gecontroleerd op 22 september 2022