Single Digital Gateway

Parkeerbelasting betalen

Parkeren met uw auto of ander voertuig is niet overal en altijd gratis. Op sommige plekken moet u een kaartje kopen. Daarmee betaalt u parkeerbelasting. U krijgt een naheffing als u de parkeerbelasting niet betaalt. Dit heet een parkeerbon. Bent u het niet eens met de parkeerbon? Dan kunt u bezwaar maken bij de gemeente.

Soms is het niet duidelijk dat u de parkeerbelasting heeft betaald. Bijvoorbeeld als:

  • parkeerwachten geen kaartje onder uw voorruit zien; 
  • de termijn op het kaartje voorbij is; 
  • u de parkeerbelasting niet betaald heeft met een parkeerapp; 
  • u het kenteken van de auto niet geregistreerd heeft.

U krijgt dan het verzoek om de parkeerbelasting toch nog te betalen. Bij dit verzoek komen extra kosten bovenop de parkeerkosten.

Bent u het niet eens met de parkeerbon? En wilt u bezwaar maken? Neem dan contact op met de gemeente waar u de parkeerbon heeft gekregen. De gemeente informeert u dan over de voorwaarden.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Parkeerboete, parkeerbon

Als u niet heeft betaald voor het parkeren, krijgt u een naheffing parkeerbelasting. Dit heet een parkeerbon. U ontvang deze parkeerbon van de gemeente.

U betaalt kosten voor de parkeerbelasting.  Neem voor meer informatie contact op met de gemeente Zaltbommel en bel 140418 (vanuit het buitenland (0031) 418 681681) of mail naar info@zaltbommel.nl.

Bezwaar maken bij aankondiging van beschikking

Bij een aankondiging van beschikking moet u wachten tot u een acceptgiro heeft ontvangen van het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau). Hierop staat hoe u tegen de parkeerbon bezwaar kunt indienen.

Bezwaar maken bij naheffingsaanslag

Bij een naheffingsaanslag kunt u hieronder direct bezwaar indienen. 

Bezwaar indienen (met DigiD)

Bezwaar indienen (met eHerkenning)

U kunt ook per brief bezwaar indienen. U moet uw bezwaarschrift (brief) binnen 6 weken na datum van de naheffingsaanslag indienen. U stuurt deze op naar de gemeente Zaltbommel (t.a.v. Heffingsambtenaar, postbus 10.002, 5300 DA). Vergeet niet uw bezwaarschrift te ondertekenen!

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Zaltbommel

Laatst gecontroleerd op 22 september 2022