Single Digital Gateway

Parkeerbelasting betalen

Parkeren met uw auto of ander voertuig is niet overal en altijd gratis. Op sommige plekken moet u een kaartje kopen. Daarmee betaalt u parkeerbelasting. U krijgt een naheffing als u de parkeerbelasting niet betaalt. Dit heet een parkeerbon. Bent u het niet eens met de parkeerbon? Dan kunt u bezwaar maken bij de gemeente.

Soms is het niet duidelijk dat u de parkeerbelasting heeft betaald. Bijvoorbeeld als:

  • parkeerwachten geen kaartje onder uw voorruit zien; 
  • de termijn op het kaartje voorbij is; 
  • u de parkeerbelasting niet betaald heeft met een parkeerapp; 
  • u het kenteken van de auto niet geregistreerd heeft.

U krijgt dan het verzoek om de parkeerbelasting toch nog te betalen. Bij dit verzoek komen extra kosten bovenop de parkeerkosten.

Bent u het niet eens met de parkeerbon? En wilt u bezwaar maken? Neem dan contact op met de gemeente waar u de parkeerbon heeft gekregen. De gemeente informeert u dan over de voorwaarden.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gemeente West Betuwe: Parkeerbelasting betalen

Wanneer u fout parkeert of niet betaalt bij de parkeerautomaat/parkeerapp krijgt u niet langer een papieren bon achter de ruitenwisser maar een kaartje met een mededeling van beschikking, een aankondiging naheffing parkeerbelasting.

Constateren overtreding

Het constateren van een overtreding zoals bovengenoemd gebeurd door de Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA) van de gemeente West Betuwe.

Wie een mededeling van beschikking onder de ruitenwisser heeft gekregen - voor fout parkeren, parkeren waar een verbod geldt of het veroorzaken van een gevaarlijke situatie - krijgt per post een acceptgiro van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). In deze acceptgiro vindt u alle informatie, ook hoe u bezwaar kunt maken via het CJIB.

Parkeerautomaat

Wie niet betaalt bij de parkeerautomaat/parkeerapp of niet de juiste parkeervergunning heeft, krijgt een kaartje met de aankondiging naheffingsaanslag parkeerbelasting. We noemen dat kaartje een mededeling van beschikking (Parkeerboete of bekeuring foutparkeren).

U ontvangt dan een acceptgiro van de gemeente West Betuwe. In deze acceptgiro vindt u alle informatie, ook hoe u bezwaar kunt maken.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente West Betuwe

Bezoekadres

Kuipershof 2

4191KH Geldermalsen

Openingstijden
Maandag
8:30 - 17:00
Dinsdag
8:30 -17:00
Woensdag
8:30 - 17:00
Donderdag
8:30 - 17:00
Vrijdag
8:30 - 12:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Laatst gecontroleerd op 22 september 2022