Single Digital Gateway

Parkeerbelasting betalen

Parkeren met uw auto of ander voertuig is niet overal en altijd gratis. Op sommige plekken moet u een kaartje kopen. Daarmee betaalt u parkeerbelasting. U krijgt een naheffing als u de parkeerbelasting niet betaalt. Dit heet een parkeerbon. Bent u het niet eens met de parkeerbon? Dan kunt u bezwaar maken bij de gemeente.

Soms is het niet duidelijk dat u de parkeerbelasting heeft betaald. Bijvoorbeeld als:

  • parkeerwachten geen kaartje onder uw voorruit zien; 
  • de termijn op het kaartje voorbij is; 
  • u de parkeerbelasting niet betaald heeft met een parkeerapp; 
  • u het kenteken van de auto niet geregistreerd heeft.

U krijgt dan het verzoek om de parkeerbelasting toch nog te betalen. Bij dit verzoek komen extra kosten bovenop de parkeerkosten.

Bent u het niet eens met de parkeerbon? En wilt u bezwaar maken? Neem dan contact op met de gemeente waar u de parkeerbon heeft gekregen. De gemeente informeert u dan over de voorwaarden.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Parkeerboete

Parkeert u uw auto op straat? In de binnenstad en in een aantal wijken moet u parkeerbelasting betalen. U betaalt dan bij de parkeerautomaat of via een parkeerapp op uw mobiele telefoon. 

Controles

Op de plekken waar u parkeerbelasting moet betalen, controleren wij of ook daadwerkelijk parkeerbelasting is betaald voor geparkeerde voertuigen. Dit doen de parkeercontroleurs van de afdeling Stadstoezicht. Bij de controle gebruiken ze ook een scanauto.

Constateert de controleur dat u geen, of te weinig parkeerbelasting hebt betaald? Dan registreert hij/zij dit. De controleur laat geen bon achter onder de ruitenwisser van de auto. Heeft de controleur uw voertuig geregistreerd? Dan ontvangt u een naheffingsaanslag parkeerbelasting (ook wel parkeerboete genoemd). Deze aanslag ontvangt u meestal binnen 1 tot 2 weken via de post.

Betalen

U betaalt de naheffingsaanslag parkeerbelasting binnen 6 weken na ontvangst van de aanslag. Ons rekeningnummer is NL33 ABNA 0885 4086 91 t.n.v. Gemeente ’s-Hertogenbosch. Bij uw betaling vermeldt u als kenmerk het aanslagnummer & het kenteken.

Naheffingsaanslag parkeerbelasting

Heeft de controleur uw voertuig geregistreerd? Dan ontvangt u een naheffingsaanslag parkeerbelasting (ook wel parkeerboete genoemd). Deze aanslag ontvangt u meestal binnen 1 tot 2 weken via de post.

Bezwaar maken

Bent u het niet eens met een naheffingsaanslag parkeerbelasting? Ook dan kunt u binnen zes weken een bezwaar indienen. Dit kan op de volgende manieren:

  • Door het digitaal formulier voor parkeerbelasting in te vullen. 
  • Schrijf een brief waarin u bezwaar maakt. Onderteken uw brief en stuur deze per post naar Gemeente ’s-Hertogenbosch, afdeling Stadstoezicht, postbus 12345, 5200 GZ, ’s-Hertogenbosch.

Voor parkeerbelasting krijgt u geen uitstel van betalen. Ook als u bezwaar maakt, betaalt u de aanslag binnen zes weken na ontvangst. Verklaren wij uw bezwaar gegrond? Dan betalen wij u het teveel betaalde bedrag terug.

Meer informatie

Neem bij vragen contact op met de gemeente 's-Hertogenbosch via telefoon of WhatsApp +31 73 615 51 55 of stuur een e-mail via het digitaal contactformulier.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente 's-Hertogenbosch

Bezoekadres

Wolvenhoek 1

5211HH 's-Hertogenbosch

Openingstijden
Maandag
08.30 - 17.00
Dinsdag
08.30 - 17.00
Woensdag
08.30 - 17.00
Donderdag
08.30 - 20.00
Vrijdag
08.30 - 17.00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Wij werken uitsluitend op afspraak.

Laatst gecontroleerd op 22 september 2022