Single Digital Gateway

Parkeerbelasting betalen

Parkeren met uw auto of ander voertuig is niet overal en altijd gratis. Op sommige plekken moet u een kaartje kopen. Daarmee betaalt u parkeerbelasting. U krijgt een naheffing als u de parkeerbelasting niet betaalt. Dit heet een parkeerbon. Bent u het niet eens met de parkeerbon? Dan kunt u bezwaar maken bij de gemeente.

Soms is het niet duidelijk dat u de parkeerbelasting heeft betaald. Bijvoorbeeld als:

  • parkeerwachten geen kaartje onder uw voorruit zien; 
  • de termijn op het kaartje voorbij is; 
  • u de parkeerbelasting niet betaald heeft met een parkeerapp; 
  • u het kenteken van de auto niet geregistreerd heeft.

U krijgt dan het verzoek om de parkeerbelasting toch nog te betalen. Bij dit verzoek komen extra kosten bovenop de parkeerkosten.

Bent u het niet eens met de parkeerbon? En wilt u bezwaar maken? Neem dan contact op met de gemeente waar u de parkeerbon heeft gekregen. De gemeente informeert u dan over de voorwaarden.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Parkeren in de gemeente Groningen is in grote delen betaald. U moet dan parkeerbelasting betalen of een parkeervergunning hebben. Het betalen van parkeerbelasting kan bij een parkeerautomaat of parkeerapp. Heeft u geen parkeerbelasting betaald of een parkeervergunning, dan krijgt u een naheffingsaanslag parkeerbelasting (parkeerboete). Deze wordt geïnd door het Noordelijk Belastingkantoor.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Groningen

Laatst gecontroleerd op 22 september 2022