Single Digital Gateway

Gemeente Valkenburg aan de Geul: aangifte van overlijden doen

Voorwaarden

U mag de overledene niet eerder dan 36 uur en niet later dan 6 werkdagen na overlijden begraven of cremeren. Wilt u de overledene eerder begraven of cremeren? Dan heeft u toestemming van de officier van justitie en van de burgemeester nodig. Wilt u de overledene later begraven of cremeren? Dan heeft u alleen toestemming van de burgemeester nodig.

Aangifte door nabestaanden

U kunt zelf aangifte van overlijden doen. Dit doet u in de gemeente waar uw dierbare is overleden. Maak hiervoor een afspraak met de gemeente XXX.

[Contact - Gemeente Valkenburg aan de Geul

[Aangifte doen van overlijden - Gemeente Valkenburg aan de Geul]

Online aangifte door uitvaartondernemers

U kunt ook vragen of een uitvaartondernemer aangifte voor u doet. Uitvaartondernemers die in Nederland zijn gevestigd kunnen online aangifte doen. 

 [Aangifte doen van overlijden - Gemeente Valkenburg aan de Geul]

  • Aangifte van overlijden: gratis
  • Afschrift van de overlijdensakte: € 14,30
  • Verlof begraven of cremeren: gratis

[extra optie]

U betaalt kosten voor de aanvraag van een overlijdensakte. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente [Contact - Gemeente Valkenburg aan de Geul].

  • Als nabestaande krijgt u het uittreksel van de 'akte van overlijden' en het 'verlof tot begraven of cremeren' meteen mee.
  • Uitvaartondernemers ontvangen het uittreksel en eventueel andere documenten dezelfde of uiterlijk de volgende werkdag.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Valkenburg aan de Geul

Laatst gecontroleerd op 24 november 2022