Single Digital Gateway

Gemeente 's-Gravenhage: aangifte van overlijden doen

Deze extra documenten hebt u soms nodig:

  • Als de persoon niet-natuurlijk is overleden: verklaring van niet-natuurlijk overlijden (van een lijkschouwer). En een verklaring van geen bezwaar voor de begrafenis of crematie (van de officier van justitie).
  • Als uitstel van de begrafenis of crematie nodig is, een vergunning.
  • Als iemand zijn lichaam ter beschikking wil stellen aan de wetenschap, een wilsbeschikking.
  • Bij vervoer naar het buitenland, een kistverklaring met een medical statement.
  • Als iemand binnen 36 uur of na 6 werkdagen begraven of gecremeerd wil worden, een verzoek met een verklaring van geen bezwaar van de GGD. Dit moet binnen 36 uur samen met een verklaring van de officier van justitie.
  • Als de overleden persoon niet in Nederland ingeschreven staat of het Burgerservicenummer (BSN) niet bekend is, een geldig identiteitsbewijs van de overleden persoon.
  • Als de datum van overlijden niet bekend is (lijkvinding), een proces-verbaal van de politie.

Aangifte door nabestaanden

U kunt zelf aangifte van overlijden doen. Dit doet u in de gemeente waar uw dierbare is overleden. Nabestaanden kunnen de aangifte per e-mail doen. De aangifte inclusief bijlagen stuurt u naar overlijdensloket@denhaag.nl.

Online aangifte door uitvaartondernemers

U kunt ook vragen of een uitvaartondernemer aangifte voor u doet. Uitvaartondernemers die in Nederland zijn gevestigd kunnen online aangifte doen. Uitvaartondernemers kunnen aangifte doen door in te loggen met eHerkenning. Heeft u als uitvaartondernemer (nog) geen eHerkenning? Dan kunt u ook her e-mailadres overlijdensloket@denhaag.nl gebruiken om aangifte van overlijden te doen.

U betaalt kosten voor de aanvraag van een overlijdensakte. Bekijk de kosten.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente 's-Gravenhage

Laatst gecontroleerd op 15 april 2024