Single Digital Gateway

Provincie Zuid-Holland: omgevingsvergunning voor een wateractiviteit aanvragen (watervergunning)

Deze informatie is geplaatst door: Provincie Zuid-Holland

Verricht u een activiteit in oppervlaktewater of met grondwater en heeft de activiteit weinig gevolgen voor de waterkwaliteit? Dan is een melding hiervan vaak voldoende. Zijn de gevolgen groter? Dan heeft u een watervergunning nodig. Het gaat dan om het onttrekken van grotere hoeveelheden water aan de grond of het lozen van grondwater, oppervlaktewater of regenwater (hemelwater). Voorbeelden van activiteiten waarvoor een watervergunning nodig is, zijn: het lozen of storten van stoffen op het oppervlaktewater (bijvoorbeeld een sloot of rivier) het onttrekken van grondwater of infiltreren van water, waarvoor de provincie bevoegd is activiteiten bij een waterstaatswerk (bijvoorbeeld een snelweg, viaduct, tunnel, brug, vaarweg, of dijk) Soms is een ontheffing van de provincie nodig. Deze vraagt u in bepaalde gevallen aan voor het dempen van een sloot langs een provinciale weg.

U wilt gebruikmaken van grondwater, oppervlaktewater of regenwater. De watervergunning gaat niet over leidingwater.

U vraagt de watervergunning aan via het Omgevingsloket online. Ook de watermelding doet u via het Omgevingsloket online.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de provincie Zuid-Holland

Bezoekadres

Zuid-Hollandplein 1

2596AW Den Haag

Openingstijden
Maandag
8:30 - 17:00
Dinsdag
8:30 - 17:00
Woensdag
8:30 - 17:00
Donderdag
8:30 - 17:00
Vrijdag
8:30 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Heb je een afspraak met een medewerker in het provinciehuis? Meld je dan bij de receptie van het hoofdgebouw van ons provinciehuis, waar je komst door onze medewerker is aangemeld. Houd er rekening mee dat er gevraagd kan worden naar je legitimatiebewijs.

Laatst gecontroleerd op 22 mei 2024