Single Digital Gateway

Tegemoetkoming eigen bijdrage kinderopvangtoeslag aanvragen in Nederland

Heeft u een lager inkomen en ontvangt u kinderopvangtoeslag? Dan kunt u voor uw eigen bijdrage een tegemoetkoming aanvragen. Dit kunt u doen bij uw gemeente.

Om de tegemoetkoming bij de gemeente aan te kunnen vragen, gelden de volgende voorwaarden:

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Aanvullende bijdrage voor kinderopvang aanvragen

Gaan uw kinderen naar de kinderopvang? Dan kunt u misschien kinderopvangtoeslag krijgen. Dit is een bijdrage in de kosten van kinderopvang.

Wilt u in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag? Kijk dan op de website van de Belastingdienst of u recht hebt op kinderopvangtoeslag en vraag het meteen aan. Ga hier naar de website toeslagen.nl/kinderopvangtoeslag.

Hoeveel toeslag u krijgt, hangt af van uw situatie. Bijvoorbeeld hoeveel opvang u maandelijks nodig denkt te hebben. Verandert er iets in uw situatie, dan heeft dat ook invloed op de hoogte van uw toeslag. Geef veranderingen, zoals in de hoogte van uw inkomen en opvanguren, daarom altijd meteen door via Mijn toeslagen op toeslagen.nl of de app Kinderopvangtoeslag. Dan ontvangt u de toeslag waar u recht op hebt. Niet te veel en niet te weinig.

Ontvangt u een uitkering en volgt u een traject naar werk en/of scholing? Dan kunt u naast de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst mogelijk een tegemoetkoming in de eigen bijdrage van de kosten voor kinderopvang krijgen.

Op de website van de Belastingdienst leest u meer over de voorwaarden en hoe u de kinderopvangtoeslag digitaal kunt aanvragen.

Senzer voert de Participatiewet uit voor de gemeenten Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren. Op de website van Senzer leest u meer over het aanvragen van de tegemoetkoming.

Vraag kinderopvangtoeslag aan bij de Belastingdienst

Meer informatie op website Senzer over tegemoetkoming kinderopvangtoeslag

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Helmond

Laatst gecontroleerd op 14 november 2022