Single Digital Gateway

Gemeente Zaltbommel: kind erkennen

Voor het erkennen van uw (ongeboren) kind maakt u telefonisch (tel: 14 0418 of vanuit het buitenland: (0031) 418 681681) een afspraak bij de afdeling Burgerzaken. Ook voor een vrouw is het mogelijk om het (ongeboren of geboren) kind van een (aanstaande) moeder te erkennen. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden als voor elke andere erkenning. Beide personen moeten bij de afspraak op het gemeentekantoor aanwezig zijn.

Als u niet de Nederlandse nationaliteit hebt of als u in het buitenland woont, gelden er mogelijk andere regels. Meer informatie en advies over uw persoonlijke situatie krijgt u tijdens uw afspraak te horen.

  • Erkenning en naamkeuze is gratis.
  • Een akte van erkenning vraagt u aan in de gemeente waar de erkenning heeft plaatsgevonden.

Neem voor meer informatie contact op met de gemeente Zaltbommel via tel. 140418 ( vanuit het buitenland (0031) 418 681681) of via info@zaltbommel.nl

De erkenning kan de gemeente niet altijd direct verwerken. Dit hangt af van de persoonlijke situatie van het kind en de erkenner. Erkenning duurt bijvoorbeeld langer als het kind geboren is voor 1985 of als de erkenner niet de Nederlandse nationaliteit heeft.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Zaltbommel

Laatst gecontroleerd op 5 januari 2024