Single Digital Gateway

Gemeente Purmerend: kind erkennen

Deze informatie is geplaatst door: Gemeente Purmerend

Voor het erkennen van een kind en het kiezen van een achternaam gaat u persoonlijk naar de gemeente. Erkenning is mogelijk in iedere gemeente in Nederland. Maak hiervoor een afspraak.

Als u niet de Nederlandse nationaliteit hebt of als u in het buitenland woont, gelden er mogelijk andere regels. Meer informatie en advies over uw persoonlijke situatie krijgt u tijdens uw afspraak te horen.

U heeft nodig bij de afspraak:

  • Een geldig identiteitsbewijs van uzelf.
  • Een geldig identiteitsbewijs van de moeder.
  • Bij erkenning van een kind jonger dan 12 jaar, schriftelijke toestemming van de moeder voor de erkenning, als zij niet aanwezig is.
  • Bij erkenning van een kind tussen 12 en 16 jaar oud, per­soon­lij­ke of schrif­te­lij­ke toe­stem­ming van de moe­der en het kind.
  • Bij erkenning van een kind van 16 jaar en ouder moet het kind zelf aanwezig zijn. Hij of zij moet kie­zen wat zijn/​haar ach­ter­naam wordt en zelf toestemming geven voor de erkenning. Toestemming van de moeder is niet nodig.

Let op: bij erkenning van kinderen tot 16 jaar moet de moe­der per­soon­lijk mee als u wilt dat het kind de ach­ter­naam van de er­ken­ner krijgt.

Aan dit product zijn kosten verbonden. Neem contact op via info@purmerend.nl of bel +31 (0)299 452 452.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Purmerend

Laatst gecontroleerd op 23 augustus 2022