Single Digital Gateway

Jeugdhulp aanvragen voor uw kind

Wilt u jeugdhulp aanvragen voor uw kind? Bijvoorbeeld omdat uw kind extra zorg of begeleiding nodig heeft. Dan kunt u deze aanvragen bij uw gemeente. U kunt jeugdhulp ook zelf aanvragen bij een jeugdteam of wijkteam.

U kunt een persoonsgebonden budget (pgb) gebruiken om de jeugdhulp te betalen. Een pgb  is een bedrag waarmee u zelf uw zorg kunt inkopen.

Neem contact op met uw gemeente voor jeugdhulp voor uw kind. Uw gemeente geeft advies over jeugdhulp. Ze bekijkt welke hulp het beste is. Dat doet ze samen met u en uw kind. Daarna zorgt de gemeente er ook voor dat uw kind toegang krijgt tot de jeugdhulp.

U kunt ook zelf jeugdzorg voor uw kind aanvragen bij een jeugdteam of wijkteam. Een school, huisarts of sportvereniging kan u ook doorverwijzen. De gemeente heeft ook een overzicht van de jeugd- en wijkteams.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gemeente Someren: Jeugdhulp aanvragen voor uw kind

Let op. U kunt alleen jeugdhulp aanvragen als u in Nederland woont en bent ingeschreven bij een gemeente.

Heeft u vragen over opvoeding, opgroeien en een veilige leefomgeving? De Jeugdwet zorgt voor ondersteuning voor alle kinderen tot 18 jaar en hun ouders.

Gemeente Someren onderzoekt samen met u wat er precies aan de hand is in uw situatie. Samen bekijken we wat u zelf hieraan kunt doen of dat u hierbij hulp nodig heeft. Het team ZO Someren kan zelf veel opvoedingsvragen beantwoorden. Als het nodig is, krijgt u specialistische zorg. De gemeente beoordeelt of u aan de voorwaarden voldoet.

Neem contact op met de gemeente voor aanvullende informatie via telefoonnummer +31 493 494 888.

Soms moet u een ouderbijdrage betalen.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Someren

Bezoekadres

Wilhelminaplein 1

5711EK Someren

Openingstijden
Maandag
09:00 - 20:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 12:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Laatst gecontroleerd op 21 september 2022