Single Digital Gateway

Jeugdhulp aanvragen voor uw kind

Wilt u jeugdhulp aanvragen voor uw kind? Bijvoorbeeld omdat uw kind extra zorg of begeleiding nodig heeft. Dan kunt u deze aanvragen bij uw gemeente. U kunt jeugdhulp ook zelf aanvragen bij een jeugdteam of wijkteam.

U kunt een persoonsgebonden budget (pgb) gebruiken om de jeugdhulp te betalen. Een pgb  is een bedrag waarmee u zelf uw zorg kunt inkopen.

Neem contact op met uw gemeente voor jeugdhulp voor uw kind. Uw gemeente geeft advies over jeugdhulp. Ze bekijkt welke hulp het beste is. Dat doet ze samen met u en uw kind. Daarna zorgt de gemeente er ook voor dat uw kind toegang krijgt tot de jeugdhulp.

U kunt ook zelf jeugdzorg voor uw kind aanvragen bij een jeugdteam of wijkteam. Een school, huisarts of sportvereniging kan u ook doorverwijzen. De gemeente heeft ook een overzicht van de jeugd- en wijkteams.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gemeente Smallingerland: Jeugdhulp aanvragen voor uw kind

Carins voor zorg, jeugd en werk

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), het Wmo-loket en het Ping-loket vallen onder de organisatie Carins. In de gemeente Smallingerland is dit de plek voor iedereen die informatie, hulp of ondersteuning zoekt bij opvoeden en opgroeien, zorg, wonen en welzijn, inkomensvragen en schuldproblematiek, meedoen en jezelf kunnen redden in de maatschappij. 

Contactgegevens CJG, WMO, Ping-loket (Carins)

Budgetgids

Smallingerland wil bureaucratische drempels zo veel mogelijk wegnemen en inwoners actief informeren, zodat zij de toeslagen en kwijtscheldingen van lokale heffingen niet mislopen. Jaarlijks verschijnt er een budgetgids waarin alle regelingen op een rij zijn gezet. 

Veranderingen Wmo-vervoer vanaf 1 januari 2020

De financiële tegemoetkoming die u krijgt als u met een taxi of eigen auto reist, verandert. Vanaf 1 januari krijgt u een vervoerspas van de gemeente waarmee u voordelig kunt reizen. Lees de meest gestelde vragen.

Telefoonnummer Carins: [088 50 65 400](tel:088 50 65 400) (bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 12:00 en tussen 14:00 en 17:00 uur.

Ping-spreekuur

Kunt u moeilijk rondkomen of heeft u geldzorgen? Bijvoorbeeld omdat u uw baan bent kwijtgeraakt? Of omdat u bent gescheiden? Dan kunnen de medewerkers van Carins helpen. Bijvoorbeeld met het beheren van uw geld. 

Het Pingloket is telefonisch te bereiken op het bovengenoemde telefoonnummer, tussen 09:00 en 12:00 uur.

Soms moet u een ouderbijdrage betalen.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Smallingerland

Bezoekadres

Gauke Boelensstraat 2

9203RM Drachten

Openingstijden
Maandag
8:30 - 16:30
Dinsdag
8:30 - 16:30
Woensdag
8:30 - 16:30
Donderdag
8:30 - 16:30
Vrijdag
8:30 - 16:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Laatst gecontroleerd op 21 september 2022