Single Digital Gateway

Jeugdhulp aanvragen voor uw kind

Wilt u jeugdhulp aanvragen voor uw kind? Bijvoorbeeld omdat uw kind extra zorg of begeleiding nodig heeft. Dan kunt u deze aanvragen bij uw gemeente. U kunt jeugdhulp ook zelf aanvragen bij een jeugdteam of wijkteam.

U kunt een persoonsgebonden budget (pgb) gebruiken om de jeugdhulp te betalen. Een pgb  is een bedrag waarmee u zelf uw zorg kunt inkopen.

Neem contact op met uw gemeente voor jeugdhulp voor uw kind. Uw gemeente geeft advies over jeugdhulp. Ze bekijkt welke hulp het beste is. Dat doet ze samen met u en uw kind. Daarna zorgt de gemeente er ook voor dat uw kind toegang krijgt tot de jeugdhulp.

U kunt ook zelf jeugdzorg voor uw kind aanvragen bij een jeugdteam of wijkteam. Een school, huisarts of sportvereniging kan u ook doorverwijzen. De gemeente heeft ook een overzicht van de jeugd- en wijkteams.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gemeente Hoogeveen: Jeugdhulp aanvragen voor uw kind

Let op. U kunt alleen jeugdhulp aanvragen als u in Nederland woont en bent ingeschreven bij een gemeente.

Heeft u vragen over de opvoeding van uw kinderen? Dan kunt u contact opnemen met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Ook als jongere kun je hulp krijgen als je niet lekker in je vel zit of problemen hebt. De ondersteuning van het CJG is er voor kinderen en jongeren tot 18 jaar en hun ouders/verzorgers. Bent u een professional? Ook dan kunt u contact opnemen met het CJG. Bijvoorbeeld als u graag wilt overleggen of op zoek bent naar de juiste hulp voor een jongere of gezin.

  • Neem contact op met het het CJG: info@cjghoogeveen.nl of +31528233049.
  • Hebt u advies nodig of meer informatie? Soms kan het team Jeugd- en gezinswerkers u meteen helpen. Ook kan het team u doorverwijzen of een thuisbezoek van een jeugd- of gezinswerker inplannen. 
  • De gemeente besluit of uw kind jeugdhulp krijgt en welke hulp dit dan is.
  • U ontvangt van de gemeente een aanvraagformulier. Vul het formulier in en stuur deze naar Postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen. Vind u het lastig om het formulier in te vullen? Maak dan gebruik van cliëntondersteuning.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Hoogeveen

Bezoekadres

Raadhuisplein 24

7901BW Hoogeveen

Openingstijden
Maandag
9:00 - 17:00
Dinsdag
9:00 - 17:00
Woensdag
9:00 - 17:00
Donderdag
9:00 - 20:00
Vrijdag
9:00 - 13:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Ook nuttig

Laatst gecontroleerd op 21 september 2022