Single Digital Gateway

Gemeente Maastricht: inschrijven bij de gemeente

U moet uw verhuizing uit het buitenland persoonlijk aan de gemeente doorgeven. U moet eerst een online formulier invullen. Doe dat binnen 5 dagen na aankomst in Nederland. Vul voor elk gezinslid dat met u mee verhuist een apart inschrijfformulier in. 

Identiteitscontrole bij het GemeenteLoket

Na ontvangst van uw online inschrijfformulier, nodigen wij u uit voor een afspraak bij het GemeenteLoket. U krijgt een e-mail met daarin een afspraak voor u zelf en uw eventuele meeverhuizende partner en/of kind(eren). Neem een geldig identiteitsbewijs en de overige vereiste documenten mee naar de afspraak.

Alle gezinsleden die zich willen laten inschrijven, moeten meekomen naar de afspraak. Dus ook baby’s, jonge kinderen en ouderen.

Neem onderstaande documenten mee naar het GemeenteLoket:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • een bewijs dat u woonruimte heeft. Bijvoorbeeld een huur- of koopcontract (geprint en door beide partijen ondertekend) of schriftelijke toestemming van de hoofdbewoner
  • uw geboorteakte als u niet geboren bent in Nederland
  • een bewijs van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) dat u rechtmatig verblijf in Nederland heeft / u in Nederland mag verblijven als u niet de nationaliteit heeft van een van de landen van de Europese Unie (EU)
  • een verhuisbericht (bewijs van uitschrijving) als u uit Aruba, Curaçao, Sint-Maarten, Bonaire, Sint-Eustatius of Saba komt

Als onderstaande gebeurtenissen tijdens uw verblijf in het buitenland plaatsvonden:

  • een huwelijk: de huwelijksakte
  • een geregistreerd partnerschap: de akte van het geregistreerd partnerschap
  • een echtscheiding: de echtscheidingsakte
  • het overlijden van een partner: de overlijdensakte
  • de geboorte van uw kinderen: de geboorteakte en/of erkenningsakte

Uw inschrijving is gratis. U betaalt zelf de kosten voor het vertalen of legaliseren van officiële documenten die u misschien mee moet nemen.

Tijdens de afspraak toetsen we of we u kunnen inschrijven. Als dat zo is, wordt u in de Basisregistratie Personen (BRP) opgenomen. U ontvangt het bewijs van inschrijving met uw BSN binnen 4 weken per post.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Maastricht

Bezoekadres

Mosae Forum 10

6211DW Maastricht

Openingstijden
Maandag
08:30 - 16:30
Dinsdag
08:30 - 16:30
Woensdag
08:30 - 16:30
Donderdag
08:30 - 19:00
Vrijdag
08:30 - 12:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

MosaeForum is van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren geopend. Alleen voor het ophalen van uw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart kunt u zonder afspraak bij ons terecht. Veel andere zaken kunt u online via onze website regelen.

Laatst gecontroleerd op 19 februari 2024