Single Digital Gateway

Gemeente Lansingerland: huwelijk melden

U meldt uw huwelijk aan bij de gemeente en geeft daarbij alle gegevens door van uzelf, uw partner en uw getuigen. Dat kan tot 2 weken voor de trouwdatum. U belt voor een afspraak met de gemeente Lansingerland via telefoonnummer +31 10 800 40 00.

Als u allebei niet in Nederland woont, dan moet u uw huwelijk aangeven in de gemeente Den Haag. Meer informatie vindt u bij melding doen van huwelijk voor Nederlanders die in het buitenland wonen.

Bij het aanmelden van uw huwelijk maakt u een aantal keuzes die u doorgeeft aan de gemeente. Het gaat hierbij in ieder geval om de ceremonie en de locatie. De kosten hangen af van uw wensen en de mogelijkheden bij de gemeente.

Ceremonie

De ceremonie is het officiële deel van uw huwelijk. U kunt kiezen uit: 

  1. gratis trouwen;
  2. eenvoudige ceremonie;
  3. uitgebreide ceremonie.

Als u kiest voor een uitgebreide ceremonie, dan bepaalt u wie de ceremonie leidt. U heeft de volgende keuzes:

  1. Een trouwambtenaar van de gemeente. De trouwambtenaar neemt een paar weken voor de trouwdatum contact met u op om kennis te maken. Als u een voorkeur heeft voor een trouwambtenaar, geeft u dit door aan de gemeente.
  2. Een familielid of kennis. Als u wilt dat een familielid of kennis uw ‘eigen trouwambtenaar’ wordt, neemt u contact op met de gemeente.

Trouwlocatie

U kunt op verschillende plekken trouwen. U kunt kiezen voor:

  1. een trouwlocatie van de gemeente;
  2. een trouwlocatie van uw eigen keuze. Geef uw locatie door aan de gemeente. Bel hiervoor naar de gemeente via +31 10 800 40 00. U moet betalen voor een eigen trouwlocatie.

U betaalt kosten voor de aanvraag van een huwelijk. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente Lansingerland via telefoonnummer +31 10 800 40 00.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Lansingerland

Laatst gecontroleerd op 7 april 2023