Single Digital Gateway

Gemeente Heemskerk: huwelijk melden

Deze informatie is geplaatst door: Gemeente Heemskerk

U meldt uw huwelijk aan bij de gemeente en geeft daarbij alle gegevens door van uzelf, uw partner en uw getuigen. Dat kan tot 2 weken voor de trouwdatum. Neem voordat u melding doet telefonisch contact op met de gemeente +31 251 256 777.

Als u allebei niet in Nederland woont, dan moet u uw huwelijk aangeven in de gemeente Den Haag. Meer informatie vindt u bij melding doen van huwelijk voor Nederlanders die in het buitenland wonen.

Bij het aanmelden van uw huwelijk maakt u een aantal keuzes die u doorgeeft aan de gemeente. Het gaat hierbij in ieder geval om de ceremonie en de locatie. De kosten hangen af van uw wensen en de mogelijkheden bij de gemeente.

Ceremonie

De ceremonie is het officiële deel van uw huwelijk. U kunt kiezen uit: 

  • gratis trouwen;
  • eenvoudige ceremonie;
  • uitgebreide ceremonie.

Als u kiest voor een uitgebreide ceremonie, dan bepaalt u wie de ceremonie leidt. U heeft de volgende keuzes:

  • Een trouwambtenaar van de gemeente. De trouwambtenaar neemt een paar weken voor de trouwdatum contact met u op om kennis te maken. Als u een voorkeur heeft voor een trouwambtenaar, geeft u dit door aan de gemeente.
  • Een familielid of kennis. Als u wilt dat een familielid of kennis uw ‘eigen trouwambtenaar’ wordt, neemt u contact op met de gemeente.

Trouwlocatie

U kunt op verschillende plekken trouwen. U kunt kiezen voor:

  • een trouwlocatie van de gemeente;
  • een trouwlocatie van uw eigen keuze. Geef uw locatie door aan de gemeente. Bel hiervoor naar +31 251 256 777 of gebruik het contactformulier. U moet misschien betalen voor een eigen trouwlocatie.

Als u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, kunt u kiezen uit 3 varianten. Variant 1 is gratis, voor varianten 2 en 3 betaalt u kosten. Bezoek de website van de gemeente voor meer informatie en alle voorwaarden of bel +31 251 256 777

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Heemskerk

Laatst gecontroleerd op 27 november 2023