Single Digital Gateway

Gemeente Dongen: huwelijk melden

Gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan. Hieronder lees je wat je moet regelen, wat de mogelijkheden zijn en wat het kost als jullie willen trouwen in de gemeente Dongen.

Wat moet je regelen?

Om de mooiste dag van jullie leven goed voor te bereiden hebben wij informatie nodig. Een melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap regel je online in drie stappen. Lees alle informatie goed door. Op deze pagina  wordt gesproken over een huwelijk, daarmee wordt ook een geregistreerd partnerschap bedoeld.

Je regelt de online aanvraag in drie stappen.

Voorwaarden

Voor een online melding voorgenomen huwelijk geldt:

  • Jullie beschikken beiden over DigiD
  • Jullie willen in de gemeente Dongen trouwen (#YesIDongen)

Heeft één van jullie géén Nederlandse nationaliteit, of woont één van jullie niet in Nederland? Neem dan telefonisch contact op.

Wonen jullie beiden niet in Nederland? En heeft één van jullie Nederlandse nationaliteit? Dan dien je je verklaring voorgenomen huwelijk te regelen in de gemeente Den Haag.

Woon je beiden niet in Nederland en hebben jullie allebei niet de Nederlandse nationaliteit? Dan kun je niet in Nederland trouwen.

Stap 1 Neem contact op

Trouw je op één van de vaste locaties? (bekijk de locaties onder het kopje 'Waar kun je trouwen?' op deze pagina) Maak dan eerst met hen een afspraak. Wil je op het gemeentehuis trouwen of op een eigen trouwlocatie? Mail ons dan om een afspraak te maken. Wij ontvangen graag je naam, geboortedatum en telefoonnummer op trouwen@dongen.nl, dan nemen wij contact met je op.

Stap 2 Voorlopige bevestiging via mail

Je ontvangt van ons een voorlopige bevestiging via e-mail. Hierin staat de locatie, datum en tijdstip van jullie huwelijk vermeld en een overzicht van alle documenten die wij nodig hebben. Bij deze mail zit een bijlage, dit is de melding van jullie voorgenomen huwelijk. Deze ontvangen wij ook graag ingevuld en ondertekend retour. Alle genoemde documenten kun je retourneren met de link die je hiervoor ontvangt. Dit zorgt ervoor dat je alles via de beveiligde omgeving van DigiD kunt verzenden.

Stap 3 Definitieve bevestiging via mail

Wij controleren alle documenten die wij van jullie ontvangen hebben. Is alles compleet? Dan ontvangen jullie de bevestiging hiervan via mail. Ook ontvang je de factuur voor de leges van jullie huwelijk (en eventuele aanvullingen). Dit kan een aantal dagen duren.

We ontvangen momenteel veel aanvragen voor het plannen van huwelijken en partnerschapsregistraties. Het kan daarom langer duren voordat u antwoord ontvangt. In de regel ontvangt u 6 maanden voor uw geplande datum informatie over de melding voorgenomen huwelijk. Voor vragen zijn wij bereikbaar via trouwen@dongen.nl.

Trouwen in het Gemeentehuis:

Huwelijk/partnerschap   ma. en di. (8.45 uur): kosteloos

Huwelijk ma. t/m do: € 439,00

Huwelijk vrijdag: € 622,35

Huwelijk zaterdag: € 751,25

Trouwen op een eenmalige locatie:

Huwelijk ma. t/m do: € 536,50

Huwelijk vrijdag: € 736,50

Huwelijk zaterdag: € 792,85

Huwelijk zondag of gelijkgestelde dagen: € 842,85                                    

Trouwen op een vaste locatie:

Huwelijk ma. t/m do: € 381,40

Huwelijk vrijdag: € 541,40                                   

Huwelijk zaterdag: € 572,75

Huwelijk zondag: € 647,75

Voor meer informatie over trouwen kunt u contact opnemen via Trouwen@dongen.nl

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Dongen

Laatst gecontroleerd op 23 augustus 2023