Single Digital Gateway

Gemeente Midden-Delfland: huisvestingsvergunning aanvragen

Een huisvestingsvergunning is een vergunning om in een goedkope huurwoning te mogen wonen. Zo zorgt de gemeente ervoor dat goedkope woningen verhuurd worden aan mensen met een lager inkomen. Of u een huisvestingsvergunning nodig hebt, bepaalt de gemeente. Als u op een kamer, woonschip of in een woonwagen wilt wonen, hebt u geen huisvestingsvergunning nodig.

Of u een huisvestingsvergunning nodig heeft, is in Midden-Delfland afhankelijk van de huurprijs van de woning.

Een huisvestingsvergunning is nodig voor huurwoningen met een huurprijs beneden de huurprijsgrens. Het college neemt, aan de hand van regionale en landelijke regels het besluit of u in aanmerking komt voor een huisvestingsvergunning. Dit is onder meer afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. De hoogte van uw inkomen mag niet hoger zijn dan maximaal 1,5 maal het norminkomen van een meerpersoonshuishouden zoals staat omschreven in artikel 14 van de Wet op de huurtoeslag.

Voor vragen kunt u het beste contact opnemen met woningcorporatie Wonen Midden-Delfland, Langetaam 4 in Maasland, telefoonnummer (010) 592 50 93. Kijk ook op www.wonen-middendelfland.nl.

Voor de behandeling van uw aanvraag bent u leges verschuldigd. De kosten voor de aanvraag van een huisvestingsvergunning bedragen € 19,25.

Als de aanvraag compleet is, hoort u binnen enkele weken of u de huisvestingsvergunning krijgt. Is de aanvraag niet compleet? Dan neemt de gemeente contact met u op.

Mocht een aanvraag voor een huisvestingsvergunning worden afgewezen dan kunt u hiertegen binnen zes weken in bezwaar gaan door een bezwaarschrift te sturen aan het college van burgemeester en wethouders van Midden-Delfland, Postbus 1, 2636 ZG Schipluiden.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Midden-Delfland

Bezoekadres

Anna van Raesfeltstraat 37

2636HX Schipluiden

Openingstijden
Maandag
14:00-17:00
Dinsdag
14:00-17:00
Woensdag
09:00-12:30
Donderdag
09:00-12:30
Vrijdag
09:00-12:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Laatst gecontroleerd op 10 januari 2024