Single Digital Gateway

Gemeente Zaanstad: geregistreerd partnerschap melden

Deze informatie is geplaatst door: Gemeente Zaanstad

Bij het plannen en aanmelden van uw geregistreerd partnerschap maakt u een aantal keuzes. Het gaat hierbij in ieder geval om de ceremonie en de locatie. De kosten hangen af van uw wensen en de mogelijkheden in de gemeente Zaanstad.

Ceremonie

De ceremonie is het officiële deel van uw geregistreerd partnerschap. U kunt kiezen uit:

  • geen ceremonie (gratis);
  • eenvoudige ceremonie;
  • uitgebreide ceremonie.

Als u kiest voor een uitgebreide ceremonie, dan kunt u kiezen wie de ceremonie leidt. U kunt kiezen uit:

  • trouwambtenaar van de gemeente; 
  • familielid of kennis.

Kiest u voor een trouwambtenaar van de gemeente? Dan neemt een trouwambtenaar van de gemeente binnen een paar weken voor de geplande datum contact met u op om kennis te maken.

Wilt u dat een familielid of kennis uw tijdelijke trouwambtenaar wordt? U vindt meer informatie via Bekende tijdelijke trouwambtenaar.

Locatie ceremonie

U kunt in de gemeente Zaanstad op verschillende plekken de ceremonie houden voor uw geregistreerd partnerschap. U kunt kiezen voor:

  • het stadhuis;
  • een eigen locatie.

Partnerschap melden

U meldt uw geregistreerd partnerschap aan bij de gemeente waar u uw partnerschap wilt sluiten. Geef de gegevens door van uzelf, uw partner en uw getuigen. Dat kan tot 2 weken voor de registratiedatum. U kunt dit online doen.

De kosten voor een geregistreerd partnerschap per locatie en tijdstip vindt u in de prijslijst. Het kan zijn dat de vrije huwelijkslocatie extra kosten in rekening brengt.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Zaanstad

Laatst gecontroleerd op 11 januari 2023