Single Digital Gateway

Gemeente Winterswijk: geregistreerd partnerschap melden

Bij het plannen en aanmelden van uw geregistreerd partnerschap maakt u een aantal keuzes. Het gaat hierbij in ieder geval om de ceremonie en de locatie. De kosten hangen af van uw wensen en de mogelijkheden in de gemeente Winterswijk.

Ceremonie

De ceremonie is het officiële deel van uw geregistreerd partnerschap. U kunt kiezen uit:

  • gratis partnerschap registreren;
  • uitgebreide ceremonie;
  • geen ceremonie (flitspartnerschap).

Als u kiest voor een uitgebreide ceremonie, dan leidt een trouwambtenaar van de gemeente de ceremonie. De  trouwambtenaar van de gemeente Winterswijk neemt een paar weken voor de geplande datum contact met u op om kennis te maken. Als u een voorkeur heeft voor een trouwambtenaar, geeft u dit door aan de gemeente.

Wilt u dat een familielid of kennis uw tijdelijke trouwambtenaar wordt? Dat kan alleen als diegene al trouwambtenaar is. Neemt u contact op met de gemeente. 

Locatie ceremonie

U kunt in de gemeente Winterswijk op verschillende plekken de ceremonie houden voor uw geregistreerd partnerschap. U kunt kiezen voor:

  • een locatie van de gemeente;
  • een eigen locatie.

Als u een eigen locatie wilt, kunt u contact opnemen met de gemeente.

Partnerschap melden

U meldt uw geregistreerd partnerschap aan bij de gemeente waar u uw partnerschap wilt sluiten. Geef de gegevens door van uzelf, uw partner en uw getuigen. Dat kan tot 2 weken voor de registratiedatum.

U betaalt kosten voor de aanvraag van een geregistreerd partnerschap. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente via gemeente@winterswijk.nl of +31 543 543 543. Of kijk op winterswijk.nl.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Winterswijk

Bezoekadres

Stationsstraat 25

7101GH Winterswijk

Openingstijden
Maandag
9.00 - 20.00
Dinsdag
9.00 - 17.00
Woensdag
9.00 - 17.00
Donderdag
9.00 - 17.00
Vrijdag
9.00 - 13.00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Laatst gecontroleerd op 10 april 2024