Single Digital Gateway

Geregistreerd partnerschap melden in Nederland

Wilt u een geregistreerd partnerschap gaan sluiten? Dan moet u dit eerst melden bij de gemeente. Dit doet u minimaal 2 weken en maximaal 1 jaar voordat u het geregistreerd partnerschap wilt sluiten.

Er is een aantal voorwaarden voor het sluiten van een partnerschap, zoals:

  • U bent beiden 18 jaar of ouder.
  • U bent niet met iemand anders getrouwd of een geregistreerd partnerschap aangegaan.
  • U bent geen familie van elkaar. Zoals grootouders, kleinkinderen, ouders, kinderen, broers en zussen.

Wilt u in Nederland een geregistreerd partnerschap aangaan met een buitenlandse partner? Dan gelden er andere voorwaarden.

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gemeente Hilvarenbeek: Geregistreerd partnerschap melden

Wilt u een huwelijk of partnerschap sluiten? Dit kan op het gemeentehuis of op een zelfgekozen locatie. U moet dit vooraf bij ons melden. U hoeft niet in onze gemeente te wonen om er te kunnen trouwen of een partnerschap te laten registreren.

Vastleggen datum

Voordat u trouwt of uw partnerschap laat registreren, legt u eerst een datum vast door uw plannen bij ons te melden. U kunt de datum tenminste 2 weken en maximaal 1 jaar voor de datum vastleggen Hiervoor heeft u beiden DigiD nodig. U selecteert een trouwdatum, een trouwlocatie en geeft een voorkeur door voor een trouwambtenaar. 

Gratis huwelijk of partnerschap

Dit is mogelijk op maandagmorgen van 9:00u tot 9:30u. Alleen de twee getuigen en eventuele kinderen van het paar mogen hierbij aanwezig zijn. U kunt geen trouwambtenaar kiezen. U heeft vooraf geen gesprek met de trouwambtenaar.

Verkorte ceremonie

U kunt ook kiezen voor een verkorte ceremonie. Het huwelijk of de partnerschapsregistratie vindt plaats in B&W kamer op het gemeentehuis op maandag t/m donderdag van 9:00u tot 12:00u.
De ceremonie duurt maximaal 15 minuten. U mag 6 gasten meenemen, inclusief uw getuigen. Een trouwambtenaar voltrekt het huwelijk of partnerschap. De trouwambtenaar houdt een korte toespraak. Ook bij deze verkorte ceremonie kunt u zelf geen trouwambtenaar kiezen of vooraf een gesprek hebben.

Buitenlandse nationaliteit

Bent u in het buitenland geboren? Of hebt u in het buitenland gewoond? Hebt u niet de Nederlandse nationaliteit? Woont u in het buitenland, maar wilt u in Nederland trouwen? Afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden kunnen u en uw partner verschillende documenten nodig hebben. Neem hiervoor contact met ons op.

Partnerschap melden

U meldt uw geregistreerd partnerschap aan bij de gemeente waar u uw partnerschap wilt sluiten. Geef de gegevens door van uzelf, uw partner en uw getuigen. Dat kan tot 2 weken voor de registratiedatum. U kunt dit online doen of in het gemeentehuis.

https://iburgerzaken.hilvarenbeek.nl/gaas-web/server/continue/StartHuwelijk#burgerzaken

U betaalt kosten voor de aanvraag van een geregistreerd partnerschap. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Hilvarenbeek

Laatst gecontroleerd op 14 november 2022