Single Digital Gateway

Gemeente Gouda: geregistreerd partnerschap melden

Bij het plannen en aanmelden van uw geregistreerd partnerschap maakt u een aantal keuzes. Het gaat hierbij in ieder geval om de ceremonie en de locatie. De kosten hangen af van uw wensen en de mogelijkheden in de gemeente Gouda.

Ceremonie

De ceremonie is het officiële deel van uw geregistreerd partnerschap. U kunt kiezen uit:

  • geen ceremonie (gratis);
  • eenvoudige ceremonie;
  • uitgebreide ceremonie.

Als u kiest voor een uitgebreide ceremonie, dan kunt u kiezen wie de ceremonie leidt. U kunt kiezen uit:

  • trouwambtenaar van de gemeente; 
  • familielid of kennis.

Kiest u voor een trouwambtenaar van de gemeente? Dan neemt een trouwambtenaar van de gemeente Gouda een paar weken voor de geplande datum contact met u op om kennis te maken.

Wilt u dat een familielid of kennis uw tijdelijke trouwambtenaar wordt? Kijk dan voor meer informatie op de pagina Goudse trouwambtenaar voor 1 dag  op de website van de gemeente Gouda.

Locatie ceremonie

U kunt in de gemeente Gouda op verschillende plekken de ceremonie houden voor uw geregistreerd partnerschap. U kunt kiezen voor:

  • een locatie van de gemeente;
  • een eigen locatie.

Als u een eigen locatie wilt, kunt u die bij de gemeente aanvragen. Kijk voor meer informatie op de pagina Trouwlocatie voor 1 dag op de website van de gemeente Gouda.

Partnerschap melden

U meldt uw geregistreerd partnerschap aan bij de gemeente waar u uw partnerschap wilt sluiten. Geef de gegevens door van uzelf, uw partner en uw getuigen via het formulier op de website van de gemeente Gouda. Dat kan tot 2 weken voor de registratiedatum. U kunt het formulier mailen naar brd@gouda.nl of per post sturen naar 

Gemeente Gouda
T.a.v. afdeling Services
Postbus 1086
2800 BB Gouda

De melding is gratis. Er zijn wel andere kosten waar u rekening mee moet houden bij een geregistreerd partnerschap. Meer informatie hierover staat op de pagina huwelijk of geregistreerd partnerschap regelen op de website van de gemeente Gouda.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Gouda

Laatst gecontroleerd op 29 november 2022