Single Digital Gateway

Gemeente De Wolden: geregistreerd partnerschap melden

Bij het plannen en aanmelden van uw geregistreerd partnerschap maakt u een aantal keuzes. Het gaat hierbij in ieder geval om de ceremonie en de locatie. De kosten hangen af van uw wensen en de mogelijkheden in de gemeente De Wolden.

Ceremonie

De ceremonie is het officiële deel van uw geregistreerd partnerschap. U kunt kiezen uit:

 • geen ceremonie (gratis);
 • eenvoudige ceremonie;
 • volledige ceremonie.

Als u kiest voor een uitgebreide ceremonie, dan kunt u kiezen welke trouwambtenaar de ceremonie leidt.

Locatie ceremonie

U kunt voor de ceremonie kiezen voor het gemeentehuis of een locatie naar keuze, bijvoorbeeld uw huis, een horecagelegenheid of partytent in een weiland. Voordat u hiervoor een verzoek indient bij de gemeente, moeten de eventuele vergunningen geregeld zijn. Ook tekent u een overeenkomst waarmee de locatie aangewezen wordt als trouwlocatie.

 • U mag niet gedwongen worden om te trouwen.
 • Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator of kantonrechter.
 • Bent u in het buitenland geboren? Of hebt u in het buitenland gewoond? Hebt u niet de Nederlandse nationaliteit? Woont u in het buitenland, maar wilt u in Nederland trouwen? Afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden kunnen u en uw partner verschillende documenten nodig hebben. Neem dan contact met ons op: +31528378200 of gemeente@dewolden.nl
 • Bij het huwelijk of de partnerschapsregistratie moeten minimaal 2 en maximaal 4 getuigen aanwezig zijn. Iedereen boven de 18 jaar mag getuige zijn. Hebt u uw getuigen gekozen? U kunt de kopieën van hun identiteitsbewijzen meesturen met het formulier voor de aangifte.

 • Het formulier melding voorgenomen huwelijk of formulier melding voorgenomen geregistreerd partnerschap.
 • Hebt u of uw partner de nationaliteit van een land buiten de Europese Unie? Of een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd? En wilt u na uw huwelijk in Nederland gaan wonen? Voeg dan het formulier melding voorgenomen huwelijk verblijfsrecht of formulier melding voorgenomen geregistreerd partnerschap verblijfsrecht toe.
 • Kopie geldig identiteitsbewijs (ID-kaart, paspoort of rijbewijs) van u en uw partner.
 • Kopie geldig identiteitsbewijs van uw getuigen (minimaal 2 en maximaal 4). Iedereen boven de 18 jaar mag getuige zijn.

U meldt uw geregistreerd partnerschap aan bij de gemeente waar u uw partnerschap wilt sluiten. U kunt hiervoor bellen met de gemeente De Wolden: +31528378200.

Het melden van een geregistreerd partnerschap is gratis. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente: +31528378200 of gemeente@dewolden.nl .

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente De Wolden

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921GD Zuidwolde

Openingstijden
Maandag
8:30 - 13:30
Dinsdag
8:30 - 13:30
Woensdag
8:30 - 16:00
18:00 - 20:00
Donderdag
8:30 - 13:30
Vrijdag
8:30 - 13:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Laatst gecontroleerd op 9 december 2022