Single Digital Gateway

Gemeente De Bilt: geregistreerd partnerschap melden

Bij het plannen en aanmelden van uw geregistreerd partnerschap maakt u een aantal keuzes. Het gaat hierbij in ieder geval om de ceremonie en de locatie. De kosten hangen af van uw wensen en de mogelijkheden in de gemeente De Bilt.

U kunt uw datum maximaal 1 jaar van tevoren telefonisch reserveren.

Eerst reserveren, dan melden

U reserveert eerst telefonisch de datum van uw huwelijk of partnerschapsregistratie. Daarna moet u het huwelijk of registratie nog schriftelijk melden.

Ceremonie

De ceremonie is het officiële deel van uw geregistreerd partnerschap. U kunt kiezen uit:

  • geen ceremonie (gratis);
  • eenvoudige ceremonie;
  • uitgebreide ceremonie.

Als u kiest voor een uitgebreide ceremonie, dan kunt u kiezen wie de ceremonie leidt. U kunt kiezen uit:

  • trouwambtenaar van de gemeente; 
  • of iemand  anders die  in een andere gemeente benoemd is als ambtenaar burgerlijke stand. Deze persoon kan dan voor 1 dag in De Bilt worden benoemd.

Kiest u voor een trouwambtenaar van de gemeente? Dan neemt een trouwambtenaar van de gemeente De Bilt een paar weken voor de geplande datum contact met u op om kennis te maken.

Wilt u dat een familielid of kennis uw tijdelijke trouwambtenaar wordt? Dan moet u zelf contact opnemen met de gemeente. 

Locatie ceremonie

U kunt in de gemeente De Bilt op verschillende plekken de ceremonie houden voor uw geregistreerd partnerschap. U kunt kiezen voor een locatie van de gemeente.

Partnerschap melden

U meldt uw geregistreerd partnerschap aan bij de gemeente waar u uw partnerschap wilt sluiten. Geef de gegevens door van uzelf, uw partner en uw getuigen. Dat kan tot 2 weken voor de registratiedatum. 

Als u een datum heeft vastgelegd moet u daarna nog een schriftelijke melding doen van uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Dit heette vroeger ondertrouw.

Het (vooringevulde) meldingsformulier ontvangt u van ons, samen met de bevestiging van de gereserveerde datum.

Wij vragen u het meldingsformulier binnen 3 weken aan ons terug te sturen. Tussen de datum van uw huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie en de datum waarop het formulier bij ons binnenkomt moeten altijd minimaal 14 dagen zitten.

  • geen ceremonie (alleen voor inwoners): gratis
  • eenvoudige ceremonie: gereduceerd tarief
  • uitgebreide ceremonie: afhankelijk van de trouwlocatie

U betaalt geen kosten voor de aanvraag van een geregistreerd partnerschap. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente via telefoonnummer 030 - 228 94 11.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente De Bilt

Bezoekadres

Soestdijkseweg Zuid 173

3721AB Bilthoven

Openingstijden
Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
Gesloten
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
Gesloten
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Laatst gecontroleerd op 23 augustus 2022