Single Digital Gateway

Gemeente Nieuwkoop: inschrijven bij de gemeente bij kort verblijf

Als u in een half jaar minimaal vier maanden in Nederland verblijft en in de gemeente Nieuwkoop gaat wonen dan moet u ingeschreven worden in de Basisregistratie Personen (BRP). Dit moet u persoonlijk bij de gemeente melden. 

Als u komt werken en wonen in Nederland komt er veel op u af. Meer informatie kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.

De afspraak om u in te schrijven in de Basisregistratie Personen (BRP) moet binnen vijf dagen na aankomst plaatsvinden. Ook uw gezinsleden moeten persoonlijk bij de afspraak aanwezig zijn.

Inschrijven bij kortdurend verblijf in Nederland

Ook als u korter dan vier maanden in Nederland verblijft kunt u zich inschrijven bij de daarvoor geselecteerde gemeente. U krijgt dan een Burgerservicenummer (BSN) die u kunt gebruiken om te werken of studeren of voor ander contact met een Nederlandse overheid. U komt dan in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). Voor deze regio kunt u terecht bij Gemeente Leiden, op de website van de gemeente Leiden kunt u meer informatie vinden.

Uw inschrijving is gratis. U betaalt zelf de kosten voor het vertalen of legaliseren van documenten die u misschien moet meenemen.

Tijdens de afspraak schrijft de gemeente u gelijk in het RNI in. U krijgt meteen uw Burgerservicenummer (BSN) mee.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Nieuwkoop

Bezoekadres

Teylersplein 1

2441LE Nieuwveen

Openingstijden
Maandag
8:30 - 17:00
Dinsdag
8:30 - 17:00
Woensdag
8:30 - 17:00
Donderdag
8:30 - 20:00
Vrijdag
8:30 - 13:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Laatst gecontroleerd op 20 september 2023