Single Digital Gateway

Gemeente Zundert: gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aanvragen

Let op. U kunt alleen een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aanvragen als u in Nederland woont en bent ingeschreven bij een gemeente.

U kunt uw aanvraag  per post.

Via de post

Stuur een brief aan het college van burgemeester en wethouders met het verzoek voor een gehandicaptenparkeerplaats. Samen met deze brief stuur u mee:

  • Kopie gehandicaptenparkeerkaart
  • Kopie kentekenbewijs
  • Omschrijving/tekening van de locatie waar u de parkeerplaats zou willen.

Gemeente Zundert
Postbus 10.001
4880 GA Zundert

  • Uw aan­vraag kost € 334,30. 
  • Aan een eventueel medisch onderzoek zijn ook kosten verbonden  U moet deze kosten ook betalen als u de parkeerplaats niet krijgt.

Soms vergoeding

U kunt soms een vergoeding krijgen voor de aanleg van de parkeerplaats vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). [link naar gemeentelijke informatie]

[extra optie]

U betaalt kosten voor de aanvraag van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente [contactgegevens].

U krijgt meestal binnen 2 weken na de aanvraag een brief waarin staat of u de parkeerplaats krijgt of niet. Als er advies nodig is, bijvoorbeeld van de GGD of de verkeerspolitie, dan krijgt u uiterlijk binnen 8 weken na de aanvraag bericht.

Parkeerplaats aanleggen

Als u recht hebt op een gehandicaptenparkeerplaats neemt de gemeente telefonisch contact op om in overleg met u de plaats te bepalen. De gemeente laat de parkeerplaats binnen 2 weken aanleggen.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Zundert

Bezoekadres

Markt 1

4881CN Zundert

Openingstijden
Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
Gesloten
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
Gesloten
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Laatst gecontroleerd op 14 december 2022