Single Digital Gateway

Gemeente Oldenzaal: gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aanvragen

Let op. U kunt alleen een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aanvragen als u in Nederland woont en bent ingeschreven bij een gemeente.

U kunt in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken, als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • u bent in het bezit van een geldige gehandicaptenparkeerkaart
  • u bent in het bezit bent van een geldig rijbewijs
  • u staat ingeschreven op het adres waarvoor u de gehandicaptenparkeerkaart op kenteken aanvraagt.
  • de auto is  geregistreerd op uw naam of die van uw partner

Wilt u een verzoek indienen voor het aanvragen, wijzigen of opheffen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken? Het verzoek kunt u doen via de Vergunningenchecker. Kies daar de tegel Verkeer. Volg de vragen om te weten aan welke verplichtingen u moet voldoen.

Vergunningenchecker

Heeft u de Vergunningenchecker al gestart en ingevuld maar wilt u de aanvraag/melding wijzigen of aanvullen? Dat kan met de Vergunningintaker.

Vergunningintaker

De kosten zijn:

  • Aanleg gehandicaptenparkeerplaats: € 140
  • Wijzigen kenteken: € 20
  • Wijzigen adres: € 50

U krijgt meestal binnen 2 weken na de aanvraag een brief waarin staat of u de parkeerplaats krijgt of niet. Als er advies nodig is, bijvoorbeeld van de GGD of de verkeerspolitie, dan krijgt u uiterlijk binnen 8 weken na de aanvraag bericht.

Parkeerplaats aanleggen

Als u recht hebt op een gehandicaptenparkeerplaats neemt de gemeente telefonisch contact op om in overleg met u de plaats te bepalen. De gemeente laat de parkeerplaats binnen 2 weken aanleggen.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Oldenzaal

Laatst gecontroleerd op 24 augustus 2022