Single Digital Gateway

Gemeente Losser: gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aanvragen

Let op. U kunt alleen een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aanvragen als u in Nederland woont en bent ingeschreven bij een gemeente.

U kunt uw aanvraag online of per post indienen.

Online aanvragen

Log in met uw DigiD.

Via de post

Vul het formulier in en stuur het op naar de gemeente.

  • Gemeente Losser
  • Postbus 90
  • 7580 AB Losser

Uw aanvraag kost € 208,90.

Voor dat bedrag kan een parkeerplaats meestal worden ingericht. Als de kosten hoger zijn (bijvoorbeeld omdat een trottoir moet worden aangepast) zijn de kosten voor u als aanvrager. De gemeente neemt altijd contact met u op voor overleg als de kosten hoger dreigen uit te vallen.

U krijgt meestal binnen 2 weken na de aanvraag een brief waarin staat of u de parkeerplaats krijgt of niet. Bij goedkeuring zal de gemeente een verkeersbesluit maken en publiceren. De doorlooptijd van dit proces is ongeveer 2 á 3 weken. Als er geen bezwaren zijn ingediend tegen het verkeersbesluit is het verkeersbesluit vanaf 6 weken na bekendmaking  onherroepelijk en kan de parkeerplaats worden aangelegd.

Parkeerplaats aanleggen

Als u recht hebt op een gehandicaptenparkeerplaats neemt de gemeente telefonisch contact op om in overleg met u de plaats te bepalen. De gemeente laat de parkeerplaats binnen 2 weken aanleggen. U dient alleen zelf een kentekenplaat in te leveren bij de gemeentewerf.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Losser

Laatst gecontroleerd op 28 december 2023