Single Digital Gateway

Gemeente Dongen: gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aanvragen

Let op. U kunt alleen een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aanvragen als u in Nederland woont en bent ingeschreven bij een gemeente.

Als u aan de voorwaarden voldoet kunt u online een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aanvragen. Klik daarvoor op deze link.

Nieuwe gehandicaptenparkeerplaats

Het in behandeling nemen van de aanvraag kost €69,97 (ongeacht beslissing). Deze kosten betaalt u direct bij de aanvraag via iDeal. Bij een positieve beslissing ontvangt u een brief met daarin de gespecificeerde kosten van de plaatsing. Deze kosten zijn afhankelijk van uw situatie. De kosten kunnen oplopen tot maximaal €250,-.

Wijzigen kentekenplaat

Wanneer de kentekenplaat gewijzigd moet worden bij een bestaande gehandicaptenparkeerplaats kost dit in totaal €63,90. Het gaat hierbij om €23,30 aan legekosten, deze betaalt u bij de aanvraag via iDeal. Voor de plaatsing ontvangt u los een factuur van €40,60.

Verplaatsen gehandicaptenparkeerplaats

Het in behandeling nemen van de aanvraag kost €46,61 (ongeacht beslissing). Deze kosten betaalt u direct bij de aanvraag via iDeal. Bij een positieve beslissing ontvangt u een brief met daarin de gespecificeerde kosten van het verplaatsen. Deze kosten zijn afhankelijk van uw situatie. De kosten kunnen oplopen tot maximaal €150,-.

Na ongeveer 10 werkdagen ontvangt u een e-mail met daarin de beslissing op uw aanvraag.  

Positieve beslissing: Indien wij uw aanvraag goed hebben gekeurd, stellen wij u 2 weken in de gelegenheid om schriftelijk aan te geven of u uw aanvraag wilt doorzetten. Dit dient u kenbaar te maken in d e-mail uw keuze aan te geven. Vervolgens zullen wij een verkeersbesluit vaststellen en publiceren in de gemeentelijke informatiekrant. Vanaf dit moment loopt de bezwaartermijn van 6 weken. In die periode kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen dit besluit. Nadat deze 6 weken zijn verstreken en geen bezwaar is aangetekend, wordt de gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats gerealiseerd. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond ontvangt u een factuur voor het resterende bedrag.

Negatieve beslissing: U ontvangt een e-mail waarin wij onze beslissing hebben onderbouwd.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Dongen

Laatst gecontroleerd op 19 juli 2023