Single Digital Gateway

Afvalstoffenheffing betalen

U betaalt afvalstoffenheffing voor het ophalen en verwerken van uw huishoudelijke afval. De afvalstoffenheffing is een heffing van uw gemeente.

Gemeenten berekenen de afvalstoffenheffing op verschillende manieren.  

Sommige gemeenten bepalen de hoogte van de afvalstoffenheffing op basis van de grootte van uw huishouden. Hoe groter uw huishouden, hoe meer afvalstoffenheffing u dan betaalt. 

Andere gemeenten berekenen de afvalstoffenheffing anders. Ze kijken bijvoorbeeld naar de door u aangeleverde hoeveelheid afval.

Afvalstoffenheffing betaalt u via de gemeentelijke belastingaanslag. Meestal ontvangt u deze aanslag in de eerste helft van februari. 

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen aanvragen

Kunt u de gemeentelijke belastingen niet betalen? Vraag dan uw gemeente om kwijtschelding. U hoeft dan de gemeentelijke belastingen niet te betalen. Of u betaalt een deel van de belastingen. De gemeente bepaalt voor welke belastingen kwijtschelding mogelijk is. En of u voor kwijtschelding in aanmerking komt. 

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gemeente Westerwolde: Afvalstoffenheffing betalen

U betaalt afvalstoffenheffing als u gebruiker bent van een woning en als u een afvalcontainer hebt.

Uw afvalstoffenheffing bestaat uit een vast gedeelte en een bedrag voor het legen van uw container. Dit heet diftar. 

Tarieven

Benieuwd naar de tarieven? Neem dan contact met ons op: Telefoon: +31 599 32 02 20 of e-mail: gemeente@westerwolde.nl.

Afvalstoffenheffing per brief

U krijgt van de gemeente een brief waarin staat hoeveel afvalstoffenheffing u moet betalen. In de brief staat ook hoe u kunt betalen en tegen welke datum.

Betaal op tijd

Zorg ervoor dat u op tijd betaalt. Anders moet u een boete betalen. Kwijtschelding U kunt de gemeente vragen om kwijtschelding van een deel van de heffing. Dit heet kwijtschelding. Of u recht heeft op aftrek hangt af van uw persoonlijke situatie. Kwijtschelding vraagt ​​u aan via het Noordelijk Belastingkantoor.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Westerwolde

Laatst gecontroleerd op 20 september 2022