Single Digital Gateway

Afvalstoffenheffing betalen

U betaalt afvalstoffenheffing voor het ophalen en verwerken van uw huishoudelijke afval. De afvalstoffenheffing is een heffing van uw gemeente.

Gemeenten berekenen de afvalstoffenheffing op verschillende manieren.  

Sommige gemeenten bepalen de hoogte van de afvalstoffenheffing op basis van de grootte van uw huishouden. Hoe groter uw huishouden, hoe meer afvalstoffenheffing u dan betaalt. 

Andere gemeenten berekenen de afvalstoffenheffing anders. Ze kijken bijvoorbeeld naar de door u aangeleverde hoeveelheid afval.

Afvalstoffenheffing betaalt u via de gemeentelijke belastingaanslag. Meestal ontvangt u deze aanslag in de eerste helft van februari. 

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen aanvragen

Kunt u de gemeentelijke belastingen niet betalen? Vraag dan uw gemeente om kwijtschelding. U hoeft dan de gemeentelijke belastingen niet te betalen. Of u betaalt een deel van de belastingen. De gemeente bepaalt voor welke belastingen kwijtschelding mogelijk is. En of u voor kwijtschelding in aanmerking komt. 

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Aanslag gemeentelijke belastingen

De afvalstoffenheffing is een bijdrage voor het ophalen en verwerken van huishoudelijk afval. In geval van overlijden of als u uit Nissewaard gaat verhuizen, wordt de aanslag automatisch evenredig verminderd. U hoeft daarvoor niets te doen. Dit geldt ook als u verhuist binnen Nissewaard naar een adres waar al belasting wordt betaald.

Zie de website voor meer informatie.

Voor een overzicht van de kosten kunt u terecht op de website van Nissewaard. Zie hievoor het kopje "Afvalstoffenheffing (AFV)".

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Nissewaard

Ook nuttig

Laatst gecontroleerd op 20 september 2022