Single Digital Gateway

Afvalstoffenheffing betalen

U betaalt afvalstoffenheffing voor het ophalen en verwerken van uw huishoudelijke afval. De afvalstoffenheffing is een heffing van uw gemeente.

Gemeenten berekenen de afvalstoffenheffing op verschillende manieren.  

Sommige gemeenten bepalen de hoogte van de afvalstoffenheffing op basis van de grootte van uw huishouden. Hoe groter uw huishouden, hoe meer afvalstoffenheffing u dan betaalt. 

Andere gemeenten berekenen de afvalstoffenheffing anders. Ze kijken bijvoorbeeld naar de door u aangeleverde hoeveelheid afval.

Afvalstoffenheffing betaalt u via de gemeentelijke belastingaanslag. Meestal ontvangt u deze aanslag in de eerste helft van februari. 

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen aanvragen

Kunt u de gemeentelijke belastingen niet betalen? Vraag dan uw gemeente om kwijtschelding. U hoeft dan de gemeentelijke belastingen niet te betalen. Of u betaalt een deel van de belastingen. De gemeente bepaalt voor welke belastingen kwijtschelding mogelijk is. En of u voor kwijtschelding in aanmerking komt. 

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gemeente Gooise Meren: Afvalstoffenheffing betalen

De Grondstoffen en Afvalstoffen Dienst (GAD) zamelt het afval in voor gemeente Gooise Meren en verwerkt dit. Als inwoner betaalt u hier aan mee via de aanslag afvalstoffenheffing.

U betaalt een vast bedrag op basis van het aantal personen in uw huishouden. Bekijk de kosten op gooisemeren.nl

Woonde u eerst alleen samen met anderen en bent u in de loop van het jaar alleen gaan wonen? U krijgt dan automatisch geld terug.

Afvalstoffenheffing per brief

U krijgt een brief van de gemeente waarin staat hoeveel afvalstoffenheffing u moet betalen. In de brief staat ook hoe u moet betalen. En voor welke datum dit moet. Zorg dat u op tijd betaalt of neem contact op met gemeente Gooise Meren om een betalingsregeling af te spreken.

Kwijtschelding

Vraag kwijtschelding aan bij de gemeente.

Verhuizing

  • Bent u vertrokken uit gemeente Gooise Meren? Of heeft u plannen te gaan verhuizen? Geef uw verhuizing door aan de gemeente waar u bent gaan wonen. U betaalt geen afvalstoffenheffing over de maanden waarin u niet meer in gemeente Gooise Meren woont
  • Verhuist u binnen gemeente Gooise Meren? Dan ontvangt u het volgende jaar pas een aanslag afvalstoffenheffing voor het nieuwe adres

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Gooise Meren

Laatst gecontroleerd op 20 september 2022