Single Digital Gateway

Afvalstoffenheffing betalen

U betaalt afvalstoffenheffing voor het ophalen en verwerken van uw huishoudelijke afval. De afvalstoffenheffing is een heffing van uw gemeente.

Gemeenten berekenen de afvalstoffenheffing op verschillende manieren.  

Sommige gemeenten bepalen de hoogte van de afvalstoffenheffing op basis van de grootte van uw huishouden. Hoe groter uw huishouden, hoe meer afvalstoffenheffing u dan betaalt. 

Andere gemeenten berekenen de afvalstoffenheffing anders. Ze kijken bijvoorbeeld naar de door u aangeleverde hoeveelheid afval.

Afvalstoffenheffing betaalt u via de gemeentelijke belastingaanslag. Meestal ontvangt u deze aanslag in de eerste helft van februari. 

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen aanvragen

Kunt u de gemeentelijke belastingen niet betalen? Vraag dan uw gemeente om kwijtschelding. U hoeft dan de gemeentelijke belastingen niet te betalen. Of u betaalt een deel van de belastingen. De gemeente bepaalt voor welke belastingen kwijtschelding mogelijk is. En of u voor kwijtschelding in aanmerking komt. 

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Gemeente Gennep: Afvalstoffenheffing betalen

U betaalt in de gemeente Gennep een vast tarief per perceel zoals (deel van een) woning. Daarnaast betaalt u per keer een bedrag voor het legen van de containers. Dit bedrag is afhankelijk van de grootte en soort container. Wanneer er geen eigen containers zijn, dan betaalt u alleen een (hoger) vast bedrag op basis van het aantal personen in uw huishouden.

Afvalstoffenheffing per brief

U krijgt een brief van Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW) waarin staat hoeveel afvalstoffenheffing u moet betalen. In de brief staat ook hoe u moet betalen. En voor welke datum dit moet.

Betaal op tijd

Zorg dat u op tijd betaalt. Anders moet u een boete betalen.

Kwijtschelding

U kunt vragen aan BsGW of u een deel van de heffing niet hoeft te betalen. Dit heet kwijtschelding. Of u recht heeft op kwijtschelding, hangt af van uw persoonlijke situatie.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Gennep

Laatst gecontroleerd op 20 september 2022